Stipriai sumuštas P.Vitkauskas buvo rastas ankstyvą gegužės 3-osios rytą Alytaus kolonijos gyvenamųjų patalpų laiptinėje. Suteikus pirmąją medicinos pagalbą jis buvo skubiai nuvežtas į Alytaus apskrities S.Kudirkos ligoninę, o iš ten - į Vilniaus greitosios pagalbos ligoninę.

Diagnozavus kaukolės skilimą bei galvos smegenų traumą, nuteistasis buvo operuotas, vėliau paguldytas ligoninės neurochirurgijos skyriuje.

Gegužės 12 dieną komos būsenoje tebesantis P.Vitkauskas buvo perkeltas į Laisvės atėmimo vietų ligoninę.

Gegužės 19 dieną atsinaujinus kraujavimui iš plaučių ir smarkiai pablogėjus nuteistojo sveikatos būklei, buvo iškviesta greitoji medicinos pagalba. Tačiau jos automobilis atvykti nebespėjo - vis dar komoje buvusio P.Vitkausko gyvybė užgeso.

Kaunietis P.Vitkauskas buvo teistas penkis kartus. Alytaus kolonijoje nuo 2000 metų rugpjūčio jis atlikinėjo bausmę už plėšimą. Už šį nusikaltimą Druskininkų miesto apylinkės teismas jam skyrė penkerių metų laisvės atėmimo bausmę.

Į laisvę P.Vitkauskas turėjo išeiti 2005 metų pavasarį.

Ikiteisminį tyrimą dėl P.Vitkausko nužudymo atlieka kolonijos Vidaus tyrimo tarnyba. Pasak jos pareigūnų, jau žinomi šeši įtariamieji - Alytaus kolonijoje bausmę atliekantys nuteistieji.