Stungių kaimo (Joniškio r.) gyventojų teigimu, pavojingai kaimo keliu manevruojantis "Honda Accord" automobilis jau dieną sukėlė ne vieną avaringą situaciją. Todėl tragedija kelio Žagarė-Joniškis 8-ajame kilometre galėjo būti dėsninga išvakarėse girtavusios draugų kompanijos kelionės atomazga.

Nelaimė įvyko antradienio pavakare, apie 19.30 val. Preliminariais duomenimis, "Honda Accord" išvažiavo į priešpriešinio eismo juostą ir susidūrė su atvažiuojančiu sunkvežimiu "Kamaz".

Į įvykio vietą iškviesti ugniagesiai gelbėtojai, mat lengvajame automobilyje po susidūrimo liko prispausti trys žmonės. Vieną jų, prieš atvykstant gaisrininkams, pavyko ištraukti greitosios medicinos pagalbos darbuotojams.

"Lengvajame automobilyje buvo prispausti žuvusių vyro ir moters kūnai. Panaudojus hidraulines žirkles ir plėstuvą nukirptas automobilio stogas, durys. Tik tada pavyko ištraukti žuvusiųjų kūnus", - rašoma Vilniaus priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pranešime spaudai.

Nė vieno iš keleivių medikams išgelbėti nepavyko. Žuvo Mažeikiuose gyvenęs 38 metų automobilio savininkas bei du Stungių kaimo gyventojai 32 metų Aidas S. ir 35 metų Aušra P.

"Sunkvežimis, po kuriuo palindo lengvasis automobilis, taip pat neišsilaikė važiuojamoje kelio dalyje. Jo vairuotojas nesusižalojo, tik patyrė šoką. "Kamaz" vairuotojas bandė išvengti susidūrimo, bet vietos pasitraukti į šoną nebebuvo. "Honda Accord" bandė aplenkti džipą. Pirminiais duomenimis, transporto priemonę vairavo automobilio savininko draugas", - LŽ kalbėjo Joniškio rajono apylinkės prokuroras Helvijus Keturakis.

Netrukus po avarijos paimtas visų įvykio dalyvių kraujas. Atliktas tyrimas atsakys į klausimą, ar skaudžios nelaimės priežastimi galėjo tapti alkoholis. Matomumas minėtame kelio ruože buvo geras, kelio danga - sausa.

Netoliese žuvusiųjų gyvenantis vyras pasakojo, kad trijų draugų kompanija, matyt, kažką šventė. Visą naktį, anot pašnekovo, iš jų namų sklido garsi muzika. Išgėrusi kompanija sėsdavo į automobilį ir trumpam kažkur išlėkdavo. Kalbintas kaimynas pasakojo, kad iš gretimo Daukšių kaimo atvykusiai moteriai vos neteko atsidurti griovyje, siekiant išvengti susidūrimo su pavojingai atlekiančiu "Honda Accord" automobiliu.

Su vyru kartu nebegyvenusi Aušra P. be priežiūros paliko du nepilnamečius vaikus. Kitas žuvusysis Aidas S. Stungiuose gyveno kartu su tėvais.

Šaltinis
„Lietuvos žinios“
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją