Užtvankos įrenginius trečiadienio vakare valęs jos prižiūrėtojas Juozas Maurukas buvo šokiruotas tokio radinio. Kūnas jau buvo pradėjęs irti, tačiau į užtvanką iškviestiems priešgaisrinės gelbėjimo valdybos bei policijos pareigūnams beveik nekilo abejonių, jog tai gali būti beveik pusę metų ieškoto septynmečio palaikai. Tai vėliau patvirtino ir specialistai.

Nuskendusio berniuko buvo ieškoma jau nuo vasario 6 dienos. Tądien jis kartu su metais vyresne mergaite vaikštinėjo ant netvirto Šešupės ledo. Šis netikėtai įlūžo ir berniukas paniro. Tądien vaikas taip ir nerastas. Vėliau berniuko kūno ne kartą buvo ieškoma ne tik ten, kur jis nuskendo - ties Kumelionių tiltu, bet išžvalgyta kur kas didesnė, net 20 kilometrų ilgio Šešupės atkarpa. Net buvo suabejota, ar tikrai berniukas nuskendo. Todėl pareigūnai surengė pakartotinę nelaimę mačiusios mergaitės apklausą. Ši vėl pasakojo tai, ką ir pirmą kartą.

Nelaimės priblokšti nuskendusio berniuko artimieji pagalbon buvo pasitelkę net ekstrasensus, tačiau ir jų nurodytoje vietoje gelbėtojai nuskendusio vaiko palaikų nesurado. Prieš porą savaičių Marijampolės specialistams surasti skenduolį į pagalbą atskubėjo kolegos iš Lenkijos Augustavo bei Seinų miestų. Atsivežė net specialią skenduoliams ieškoti skirtą kompiuterinę įrangą. Tačiau nepadėjo ir ši sudėtinga aparatūra, kokios Lietuvoje nėra. Upė kūną atidavė tik tuomet, kai vandentvarkos specialistai susiruošė tvarkyti Puskelnių užtvanką, esančią už beveik dviejų dešimčių kilometrų nuo nelaimės vietos, ir sumažino joje vandens lygį.

Iš viso užvakar Lietuvos priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pareigūnai iš įvairių vandens telkinių ištraukė net 6 nuskendusius žmones. Nuskendę vyriškiai buvo surasti Varėnos rajone, Nemune ties Liškiavos kaimu, Kelmės r. Mergežerio, Ignalinos r. Varnio ežeruose, Raseinių r. Gynėvės upėje, Krikštonių kaimo (Lazdijų r.) tvenkinyje.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento pareigūnų teigimu, vien per penkias šio mėnesio dienas ugniagesiai gelbėtojai jau ištraukė net 11 skenduolių.

Šaltinis
„Lietuvos žinios“
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją