Ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad mokyklos direktorius Valdas Ragauskas „Swedbank“ mokyklos vardu atidarė dvi sąskaitas, į kurias Valstybinė mokesčių inspekcija pagal Paramos ir labdaros įstatymą kasmet pervesdavo gyventojų skirtus mokyklai 2 proc. pajamų mokesčio, o privačios bendrovės ir fiziniai asmenys – savo skirtą paramą. Iš viso mokykla per kelis metus gavo daugiau kaip 23 tūkst. litų paramos. Tyrimo metu nustatyta, kad šiemet, birželio 24-ąją mokyklos direktorius, pasinaudodamas banko mokėjimo kortelėmis, iš mokyklos sąskaitos paėmė 16 tūkst. litų ir juos kitą dieną įnešė į savo asmeninę sąskaitą, praneša FNTT.

Likusius daugiau kaip 7 tūkst. litų paramos lėšų mokyklos direktorius taip pat išėmė grynaisiais pinigais iš mokyklai priklausančių banko sąskaitų. FNTT pareigūnams jis negalėjo pateikti pinigų panaudojimą patvirtinančių apskaitos dokumentų. Tyrimo metu nustatyta, kad V. Ragausko vadovaujamoje mokykloje nebuvo vedama kasos knyga, išimtos iš banko sąskaitų paramos lėšos bei jų panaudojimas mokyklos buhalterinėje apskaitoje fiksuojamas nebuvo.

FNTT Utenos apskrities skyriaus pareigūnai mokykloje ir direktoriaus namuose atliko kratas, kurių metu rado bankų mokėjimo korteles, paramos lėšų išėmimą ir panaudojimą patvirtinančius dokumentus. Siekiant užtikrinti padarytos žalos atlyginimą Utenos r. apylinkės prokuratūros prokuroro nutarimu laikinai apribotos nuosavybės teisės į V. Ragausko asmeninėje banko sąskaitoje laikomus 16 tūkst. litų.

Šiuo metu FNTT Utenos apskrities skyriuje atliekamas mokyklos ūkinės finansinės veiklos tyrimas, kurio metu bus nustatyta galutinė V. Ragausko nusikalstamais veiksmais šiai įstaigai padarytos žalos suma.