Trečiadienį Vilniaus miesto 1 apylinkės teismas paskelbė tokius nuosprendžius dviem asmenims, iš parduotuvių sostinėje pagrobusių prekių.

Teismas praneša, kad niekur nedirbantis ir nuolatinės gyvenamosios vietos neturintis A.K. (g. 1980 m.) praėjusią savaitę, liepos 29 d., iš Vilniuje esančio prekybos centro „Ermitažas“ bandė nesumokėjęs slaptai išnešti prekes, kurių vertė 545 Lt, tačiau buvo sulaikytas apsaugos darbuotojų.

A.K. savo kaltę pripažino. Ikiteisminio tyrimo metu jis paaiškino, kad atvažiavo į prekybos centrą vogti, salėje paėmė 5 komplektus patalynės, paslėpė krepšyje ir praėjo pro kasas nesusimokėjęs. Už kasų jis buvo sulaikytas apsaugos ir perduotas policijos pareigūnams.

Kitas nuteistasis už nedidelės vertės svetimo turto vagystę - T.J. (g. 1978 m.). Jis pirmadienį, rugpjūčio 3 d., atėjo į išparduotuvę „Audimas“, paėmė trejas vyriškas kelnes (389,97 Lt vertės), įdėjo į krepšyje buvusį folijos maišą, ir išėjo iš parduotuvės nesumokėjęs, tačiau buvo sulaikytas pardavėjos.

Teismas praneša, kad kaltinamasis savo kaltę pripažino, paaiškino, jog jis kelnes susidėjo į rankinę, kuri buvo išklota folija, ir išėjo iš parduotuvės. Jam einant pro apsaugos vartelius, suveikė signalizacija, viena iš pardavėjų jį pradėjo vytis. Įtariamąjį gatvėje sulaikė pro šalį važiavęs vyras.

Kaltinamasis aiškino, jog kelnes ketino parduoti, nes yra narkomanas.

Už nedidelės vertės (iki 3 MGL) svetimo turto vagystę Baudžiamasis kodeksas numato viešuosius darbus arba baudą, arba laisvės apribojimą, arba areštą iki 45 parų.