Vilniaus apskrities vyriausiasis policijos komisariatas pranešė, kad buvo rasta nuo karo laikų užsilikusi aviacijos bomba (apie 80 cm ilgio ir 30 cm skersmens).

Į įvykio vietą atvykę Lietuvos kariuomenės J. Vitkaus inžinerijos bataliono išminuotojai sprogmenį išsivežė į Pagirių karjerą sunaikinimui.

„Sprogmuo aptiktas kasinėjant žemę atokioje oro uosto vietoje ir pavojaus nei skrydžiams, nei keleiviams nekelia,“ - teigė TVOU Aviacijos saugumo direktorius Juozas Žėkas.

Kol nebuvo atvykę išminuotojai, buvo kilę tam tikro nerimo. Ugniagesiai DELFI paaiškino, kad, jei sprogmens nebūtų galima judinti, tai sukeltų tam tikrą riziką, nes jį tektų sprogdinti vietoje, o teritorija visgi yra oro uosto, joje yra kuro bazė.

Apie radinį Rodūnios kelias 2 trečiadienį, 12.06 val, BPC bendruoju pagalbos telefono numeriu 112 informavo oro uosto teritorijoje elektros kabelius tiesę ir žemę kasę darbininkai.

Į įvykio vietą buvo išsiųstos priešgaisrinės gelbėjimo pajėgos - įvestas planas „Skydas“. Informacija apie įvykį perduota Vilniaus miesto greitosios medicinos pagalbos stočiai ir Vilniaus apskrities vyriausiajam policijos komisariatui.