21 metų lietuvis, nuo 1996-ųjų gyvenantis Vokietijoje, su pensininke susipažino atsitiktinai. Gatvėje elgetaujantis ir maisto prašantis jaunuolis užkalbino senutę, kurį ji pasikvietė į namus pietų. Apie pusę metų lietuvis kartą per savaitę apsilankydavo Wilhelminos Partikel namuose. Pavalgiusiam jaunuoliui moteris įduodavo 10 eurų ir atsisveikindavo iki kito karto.

Liepos 17 d. lietuvis vokietės namuose pasirodė ne, kaip įprasta, per pietus, bet vakare. Jaunuolis prisipažino paskutinius 5 eurus išleidęs alui, buvo sustiręs ir prašėsi pamaitinamas. Moteris tąkart atsisakė duoti ir pinigų, ir maisto. Senutei nuėjus į tualetą, vyras pradėjo bute ieškoti vertingų daiktų. Moteris jį rado rankoje laikantį 50 eurų, banko kortelę bei dėžutę su papuošalais.

Senutė pareikalavo pasiaiškinimo. Kai šis į kalbas nesileido, moteris griebėsi telefono, tačiau paskambinti policijai nespėjo – jaunuolis pagriebė moterį ir ėmė ją smaugti. Netekusią sąmonės močiutę lietuvis nutempė į miegamąjį ir pasmaugė su chalato diržu.

Policijai jaunuolis prisipažino norėjęs padegti butą, tačiau apsigalvojęs, nes bute kambarį nuomojosi dar vienas asmuo. Pasiėmęs daiktus jaunuolis išėjo, bet moters buto raktą pasiliko.

Po dviejų dienų jaunuolis dar kartą atėjo į įvykio vietą paieškoti vertingesnių daiktų. Tąkart jis rado sidabrinius įrankius, kuriuos taip pat išsinešė. Kaip ir praėjusį kartą, lietuvis galvojo padegti butą, bet nesiryžo.

Policija lietuvį suėmė jo namuose. Policijos pranešime nenurodomos tikslios suėmimo detalės, tik sakoma, kad lietuvį pavyko surasti patikrinus moters telefoninių pokalbių istoriją. Jaunuolio bute rasti visi pavogti daiktai, išskyrus 50 eurų. Iš pradžių vyras prisipažino tik apvogęs butą, tačiau kai jam buvo pateikti įrodymai, kad po jo pirštų nagais rastos nužudytos moters odos dalelių, vaikinas prisipažino įvykdęs žmogžudystę ir papasakojo nusikaltimo detales.

Lietuvis Vokietijoje lankė mokyklą. Jis sakėsi buvęs stropus mokinys, kol nepradėjęs vartoti narkotikų. Mokyklos taip ir nebaigęs vyras dirbo užkandinėje bei prekiavo telefonu, tačiau nei vienoje vietoje ilgėliau neužsibuvo – būdavo atleistas, nes dirbo pernelyg lėtai.