Pasak Ukmergės policijos viršininko Rolando Kiškio, suimtieji nepilnamečiai prisipažįsta nužudę 57 metų vyrą, naktį iš policijos ėjusį namo (jis buvo sulaikytas dėl girtumo, o kai išsiblaivė, pareigūnai jį paleido). Jaunuoliai jį užpuolė Anykščių gatvėje. Mušė dėl pramogos. Paskui sugalvojo savo auką dar ir apiplėšti: paėmė piniginę, laikrodį, žiedą. Sumuštasis tą pačią naktį mirė ligoninėje.

Įtariama, kad praėjusių metų lapkričio 29-osios naktį Nerijus su Dovydu sulaužė alaus baro žaliuzes ir išdaužė langus. Į vidų nelindo – matyt, pasitenkino langų daužymu.

Šiemet, sausio 11-osios naktį, įtariama, Dovydas suniokojo kaimynų automobilį „Audi A6 Avant“ – nulaužė valytuvus ir bamperį, sugadino užraktą, išdaužė galinį langą. Sausio 29-osios naktį išdaužė kito kaimyno „Seat Toledo“ galinį langą. Taip jis keršijęs kaimynams už tai, kad jie jį „skundžia“. Beje, vaikinas – kaunietis, atvažiavęs į Ukmergę jis apsistoja pas močiutę.

Įtariama, kad ir girtuoklių buto užpuolimas – jų darbas. Gegužės mėnesį jaunuoliai įsiveržė į butą, kur buvo girtaujama. Vaikinai reikalavo pinigų, vienam iš ten buvusių vyrų peiliu subadė abi kojas.

Birželio 19-ąją Nerijus įvykdė itin žiaurų nusikaltimą. Girtas jis ėjo per sodų bendriją „Draugystė“ (ten sodą turi jo tėvai), beeinant jam už kojos grybštelėjo nedidukas šunelis. Įtūžęs 17-metis atsinešė kirvį, pasigavo šuniuką ir prakirto jam galvą, nukapojo visas kojas ir uodegą. Subjaurotus savo augintinio palaikus namo kieme apie 16 val. rado grįžęs šeimininkas.

Birželio 24-osios naktį jiedu užpuolė prie Šventosios upės Jonines šventusius vilniečius. Pamatę laužą prie jų atėjo girti Nerijus ir Dovydas. Prie laužo jie užtiko du vyrus. Nerijus, kažką nerišliai vapėdamas, vienam iš jų įrėmė peilį į kaklą. Užpultiesiems pavyko pabėgti. O vėliau grįžę į savo stovyklavietę pamatė, kad jų palapinė sudeginta, išdaužyti automobilio „Honda Accord“ langai ir pavogta magnetola.

Liepos 13-osios vakare daugiabutyje suskambo vieno buto durų skambutis. Vos atidarius duris šeimininką užpuolė nepažįstamas jaunuolis. Įtariama, kad tai buvo Nerijus. Šeimininkas šūktelėjo žmonai, kad kviestų policiją. Bet moteris nubėgo pas vyrą. Užpuolikas sumušė ir ją. Kilęs triukšmas, manoma, sutrukdė jaunuoliui apiplėšti sutuoktinius – jis pabėgo nieko nepešęs.

Be to, įtariama, kad šiedu paaugliai, grasindami peiliu, gatvėse yra apiplėšę kelis žmones. Iki šiol abu buvo neteisti.