Kaip DELFI pasakojo Vilniaus regiono Aplinkos apsaugos departamento Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos viršininkas Sigitas Mikėnas, liepos 6-osios naktį A.Pirštelis su bičiuliu iš Vilniaus medžiojo. O apie 1 val. juos, įvažiavusius į svetimus medžioklės plotus, sučiupo medžiotojai, kurių būreliui skirta toji teritorija.

Paaiškėjo, jog automobilio salone yra iš dėklo išimtas šautuvas (antrasis buvo dėkle), o važinėti po svetimus medžioklės plotus su išpakuotu ginklu draudžiama. Be to, A.Pirštelis su savimi neturėjo medžioklės lapo, leidimo ginklui ir medžiotojo bilieto (patyręs medžiotojas pamiršo pasiimti dokumentus).

Bičiulius sulaikę medžiotojai iškvietė Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos darbuotojus. Šie surašė administracinių teisės pažeidimų protokolus.

Pasak S.Mikėno, seniūnas su draugu į svetimą teritoriją įvažiavo kelis šimtus metrų. Sulaikyti jiedu labai atgailavo, sakė, jog taisykles pažeidė netyčia. Todėl, kaip paaiškino S.Mikėnas, abiem skirtos palyginti švelnios baudos po 500 litų.