Praėjusį antradienį Aukščiausiojo Teismo nutartimi perkvalifikavus Ganusauskui skirtą pustrečių metų laisvės atėmimo bausmę už spirito gabenimą dideliu mastu į piniginę baudą, jis turėjo būti išleistas į laisvę. Tačiau Alytaus griežtojo režimo pataisos darbų kolonijos (GRPDK) vartai atsivėrė tik tam, kad Ganusauskas iš įkalinimo įstaigos būtų pervežtas į Alytaus miesto ir rajono policijos komisariato areštinę.

Ganusauską kolonijos Vidaus tyrimo tarnybos (VTT) pareigūnai sulaikė įtarus, jog jis kartu su dar šešiais nuteistaisiais praėjusį savaitgalį žiauriai sumušė likimo draugą 42 metų Petrą Vitkauską. Už plėšimą kalintį Vitkauską be sąmonės, sumuštu veidu ir galva prižiūrėtojas surado gyvenamosios zonos koridoriuje tuo metu, kai kelių lokalinių sektorių nuteistieji ėjo į klubą žiūrėti filmo.

Kumščiais sudaužytas nuteistasis tą pačią dieną buvo nuvežtas į Kalėjimų departamento Laisvės atėmimo vietų ligoninę, ten skubiai buvo atlikta galvos operacija.

Pirminiais tyrimo duomenimis, kolonijos elitui save priskiriantys susidorojimu įtariami nuteistieji neva taip su Vitkausku suvedę senas sąskaitas, nes jis Lukiškių tardymo izoliatoriuje buvo panašiai pasielgęs su kauniečiu ir atėmęs jo asmeninius daiktus.

Mongolo sūnus pirmą kartą teistas 1997 metais už turto prievartavimą. Antrą kartą už spirito gabenimą į koloniją pateko praėjusių metų lapkritį. Į Alytų iš Lukiškių tardymo izoliatoriaus jis buvo atvežtas praėjusį gruodį.

Kalėdamas Alytuje Ganusauskas nepasižymėjo drausmingumu. Mažiau nei per penkis mėnesius už įvairius kolonijos vidaus tvarkos pažeidimus jis šešis kartus baustas drausminėmis nuobaudomis. Prieš tai keturias nuobaudas jis buvo gavęs dar tardymo izoliatoriuje.