VSAT pareigūnai jo vairuotojui nurodė sustoti, tačiau šis to nė nemanė daryti. Tuomet pasieniečiai ant kelio patiesė prieverstinio stabdymo juostą, vadinamąjį „ežį“.

Pradurta galine padanga automobilis toliau važiavo Pagulbinių kaimo kryptimi, informuoja VSAT. Čia jį stabdydamas Viešvilės pasienietis iš tarnybinio pistoleto iššovė vieną šūvį į orą, kitą - į automobilio padangas.

Pasieniečiams visureigiu persekiojant bėglį Viešvilės miestelio ribose tarp jų ir „Subaru Legacy“ įvažiavo visureigis „Nissan Terrano“. Jo vairuotojas trukdė persekioti kitą automobilį, vėliau siaurame kelyje sustojo, siekdamas neleisti pasieniečių visuregiui vytis įtariamojo. 

VSAT pareigūnai „Nissan Terrano“ vairuotoją įspėjo, kad bus panaudotas tarnybinis ginklas. Šis pabūgo ir atlaisvino kelią.

Netrukus pasieniečiai automobilį „Subaru Legacy“ rado pamestą likimo valiai jau Žardelių kaimo ribose, apie 11 km nuo pirmo stabdymo vietos. Ant jo galinio dešiniojo rato padangos nebuvo nė pėdsakų – tik plikas ratlankis.

Vairuotojas buvo pasišalinęs. Apžiūrėję vietovę pasieniečiai netoliese aptiko dėžes su 8 tūkst. pakelių cigarečių „Saint George“, paženklintų Rusijos banderolėmis.

VSAT Pagėgių rinktinėje dėl šio įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas.

„Subaru Legacy“ ir „Nissan Terrano“ vairuotojai ieškomi.

Sulaikytas automobilis ir cigaretės saugomi Viešvilės užkardoje.