Prie daugiabučio namo stovėjusį 1986 metų "Audi 90" ugnis suniokojo taip, kad šio automobilio nebeįmanoma suremontuoti. Išdegė mašinos salonas, variklio skyrius, sudegė padangos, sutrupėjo langų stiklai, sudegė priekinės padangos.

Nukentėjusysis patirtus nuostolius įvertino 4000 litų. Trečiadienio vakare J.Laugalis atvažiavo pas tame pačiame miestelyje gyvenantį pusbrolį. Automobilį jis pastatė prie namo. Gaisrą pastebėjo ir apie jį mašinos savininkui pranešė kiti šio namo gyventojai.

Automobilyje buvo įrengta dujinė įranga. Ugniagesiai džiaugėsi, kad ugnį pavyko nuslopinti gana greitai - sprogęs dujų balionas galėjo padaryti nuostolių ir aplinkiniams gyventojams.

Manoma, kad padegėjas degaus skysčio į automobilio saloną įmetė išdaužęs jo stiklą. J.Laugalis savo automobilyje nebuvo įrengęs signalizacijos.

Pareigūnai mano, kad J.Laugalio automobilio padegimas susijęs su jo darbu. J.Laugalis Šiaulių mokesčių policijoje revizoriumi dirba nuo pat jos įkūrimo. Jis atliko daug patikrinimų, po kurių buvo iškelta nemažai baudžiamųjų bylų.

J.Laugalis tikrino mėsos perdirbimo įmones, kurios klastodamos dokumentus pasisavino nemažai Kaimo rėmimo fondo lėšų. Šis revizorius tikrino ir kelias automobilių prekyba besiverčiančias firmas, kurios slėpė dalį pajamų.

Prieš kelerius metus nenustatyti asmenys jau buvo išdauž3 J.Laugalio automobilio langus. Tai įvyko po vienos juvelyrinės parduotuvės patikrinimo, kurioje reviziją atliko J.Laugalis. Įrodymų, kad šis patikrinimas ir revizoriaus automobilio suniokojimas yra kaip nors susijęs, surasti nepavyko.