Pavojingais recidyvistais pripažinti: 7 kartus teistas Darius Leponis ir po 6 sykius teisti Evaldas Žurumskas bei Nerijus Buivydas. 38 metų E.Žurumskui skirta 18 metų laisvės atėmimo bausmė, 32-ejų N.Buivydui - 15 metų, 29-erių D.Leponiui - 14 metų.

Visi jie, kaip ir gaujai vadovavęs 5 kartus teistas buvęs boksininkas D.Šmitas, nuteisti už buvusio bendro Valdo Guselio nužudymą, Kauno narkotikų barono, pravarde Fliukas, apiplėšimą ir sunkų G.Šmito vaikystės draugo, pravarde Pifas, sveikatos sutrikdymą.

Subadė ir nuskandino

Tyrimas pradėtas dar 2006-ųjų gruodį, kai buvo aptiktas šios grupės nario 5 kartus teisto V.Guselio lavonas. Jis buvo nuskandintas Kauno banditų pamėgtoje vietoje - prie buvusio vidaus tarnybos 1-ojo pulko poligono Karmėlavoje (Kauno r.). Bendrai įmetė auką į Nerį surišę už nugaros rankas ir kojas bei pritvirtinę prie jų turgaus krepšį su maišu cemento. Prieš nuskandindami jie dar badė vyrą peiliu.

Tuo metu 47 metų V.Guselis slapstėsi nuo teisėsaugos. Už neteisėtą disponavimą narkotikais (įkliuvo, kai į Lukiškių tardymo izoliatorių atvežė kokosų su kokaino įdaru siuntinį) jis buvo nuteistas 9 metų laisvės atėmimu. Į šį nusikaltimą V.Guselio įpainiotas E.Žurumskas gavo 13 metų laisvės atėmimo bausmę ir dėl to jautė nuoskaudą. Nė vienas jų nedalyvavo teismo posėdyje, kai buvo skelbiamas nuosprendis. Abu kurį laiką sėkmingai slapstėsi.

Tačiau ne E.Žurumskas buvo egzekucijos organizatorius. Jo ir kitų gaujos narių nuoskaudomis pasinaudojo G.Šmitas.

Mažiausia - 2 metų ir 6 mėnesių - įkalinimo bausmė skirta šios egzekucijos dalyviui Rimui Bakučiui, kuris G.Šmito liepimu iškvietė V.Guselį iš jo slėptuvės Vilijampolėje. Atsižvelgta į tai, kad 5 kartus teistas R.Bakutis sutiko bendradarbiauti su nusikaltimus tyrusiais pareigūnais.

Nupjovė ausį

V.Guselio likimas buvo nulemtas po kitos šiurpios egzekucijos, kurioje jis nedalyvavo. Ta parodomoji keršto akcija surengta taip pat ne kartą teistam G.Šmito vaikystės draugui iš Jurbarko, pravarde Pifas. Gaujos vadeiva jį prisiminė, kai pradėjo kariauti su vietos kriminalinėmis "įžymybėmis" - broliais Bendžiais. Jie buvo nupirkę G.Šmito "Mercedes", bet šio sandėris netenkino, todėl automobilį pavogė ir parvairavo iš Jurbarko į Kauną. Po kurio laiko Bendžiai sugebėjo mersedesą susigrąžinti - irgi pavogti. Tada G.Šmitas ėmė įtarinėti vaikystės draugą išdavyste.

Netrukus Pifas buvo atviliotas į Kauną. Gaujos nariai jį pačiupo vos išlipusį autobusų stotyje, įgrūdo į automobilį ir nusivežė į Aleksotą. Pagrobtasis buvo kankinamas garaže. Egzekutoriai pakabino Pifą ant automobilio keltuvo ir talžė laužtuvu. Galop už "žiurkiavimą" (vagystę iš saviškių) nelaimėliui buvo nupjauta ausis. Vėliau už tai sužalotasis prašė priteisti jam 50 tūkst. litų neturtinės žalos. Priteista tik 20 tūkst. litų.

Egzekucijos dalyviai prasitarė G.Šmitui, kad V.Guselis planuoja pamokyti jį patį ir agituoja surengti vadeivai linčo teismą dėl pasisavinto Kauno narkotikų barono aukso. Šį gauja buvo apiplėšusi ne per seniausiai.

Iššūkis narkotikų baronui

Vienas turtingiausių Lietuvos čigonų, pravarde Fliukas, buvo apiplėštas 2006-ųjų spalį. Gaują domino ne pinigai už neseniai parduotą butą ar narkotikai, kuriais prekiavo čigonas, bet legendomis apipintas neva jo turimas antikvarinis laikrodis su briliantais.

Fliuko žmona įsileido jurbarkietį N.Buivydą išgirdusi sutartą slaptažodį. Kai atidarė duris, kartu su juo į vidų įsiveržė 3 kaukėti bendrai. Fliuko žmona ir 11-metė dukra buvo surištos. Buto šeimininkas įnirtingai priešinosi. Fliukui, kai jis grūmėsi, buvo peiliu sužalotas pilvas. Bet vyriškiui pavyko pagriebti statulėlę ir pataikyti šia į langą. Įsibrovėliai pabėgo, tespėję pagrobti Fliuko, jo žmonos ir dukters tądien nešiotus papuošalus. Apiplėštieji įvertino nuostolius daugiau kaip 17 tūkst. litų.

Tarp įsiveržusiųjų į Fliuko namus buvo ir R.Bakutis, tačiau dėl to, kad bendradarbiavo su teisėsaugininkais, jis už šį nusikaltimą nuo bausmės atleistas.