Nemalonumai moteriai prasidėjo, kai Švenčionių rajono policininkai sustabdė jos vyro vairuojamą automobilį. Pareigūnams kilo įtarimų, kad vairuotojas neblaivus. Jam iškart buvo nustatytas lengvas girtumas. Vyriškis nesiginčijo su policininkais, savo kaltę pripažino.

Tačiau sutuoktinį aktyviai ėmėsi ginti kartu važiavusi žmona. Ji išplūdo pareigūnus, kad šie sutrukdė keliautojams sutvarkyti svarbius reikalus. Išsiaiškinta, jog moteris - Vilniaus gyventoja A.Lekečinskienė. Kadangi ji prisistatė esanti bedarbė, įvykio protokole taip ir buvo užfiksuota. Vairuotojo žmonai nustatytas vidutinis girtumas - 1,88 promilės.

Švenčionių rajono apylinkės teisme jau išnagrinėta A.Lekečinskienės administracinė byla dėl pareigūnų įžeidimo. Teisėjas Rimvydas Petrauskas jai skyrė tik 500 litų baudą, nes moteris prisipažino esanti kalta. Teisėjas LŽ patikino, kad byloje yra duomenų, jog vilnietė šiuo metu niekur nedirba. Teismas tų duomenų netikrino, patikėjo policijos protokolu. Švenčionių rajono policijos komisariato viršininkas Arvydas Sinis peržiūrėjo dokumentus ir LŽ patvirtino: moteris pareigūnams teigė niekur nedirbanti.

LVŽŽTC laikinasis vadovas Valdas Gečys apie pavaldinės sukeltą incidentą sužinojo tik iš LŽ. Anksčiau jį buvo pasiekusios miglotos kalbos, esą A.Lekečinskienė turėjo nemalonumų. Tačiau pamėginęs klausti vyriausiosios finansininkės, kas jai nutiko, sulaukė atsakymo, kad tai - tik asmeniniai reikalai. "Nekomentuosiu. Nenoriu kalbėti", - ir LŽ pareiškė ponia Aušra.

Advokatų tarybos pirmininkas Virginijus Papirtis teigė, jog formaliai moters negalima apkaltinti davus melagingus parodymus. "Ji nėra liudytojas, kuris teisme priesaika patvirtina sakysiąs tiesą. Šiuo atveju galima tik teigti, kad moteris melavo arba nesakė tiesos", - aiškino žinomas advokatas.

LVŽŽTC laikinasis vadovas V.Gečys bandys dar kartą pasikalbėti su vyriausiąja finansininke. "Gal ji panorės viską papasakoti... Bet veikiausiai kreipsimės į Švenčionių policiją. Jei A.Lekečinskienė taip elgėsi, tai tikrai negražu. Apie nuobaudą kol kas nieko negaliu pasakyti. Jeigu faktai pasitvirtins, matyt, reikės ko nors imtis", - reziumavo jis.

Teisme liudijęs vienas žinomas prokuroras, teisėjo paklaustas, ar liudytojas (vienas žinomiausių Lietuvos politikų - aut.) tiriant bylą jam melavo, ar tik nesakė teisybės, atrėžė: "Kaip suprasti "nesakė teisybės"? Jei žmogus nesako tiesos, vadinasi, jis meluoja."