Vėlų šeštadienio vakarą sostinės Antakalnio rajone, Žirgo gatvėje, kilęs gaisras suniokojo buvusiam Seimo nariui "darbiečiui" J.Pinskui priklausiusią pirtelę. Joje prieš trejus metus palaiminimą tapti premjeru gavo socialdemokratas Gediminas Kirkilas.

2006-ųjų liepos pradžioje pirtelėje buvo surengtas neoficialus Darbo partijos (DP) lyderių ir G.Kirkilo susitikimas, per kurį šis prašė "darbiečių" paramos užsitikrinant Vyriausybės vadovo kėdę. Socialdemokratą tada atlydėjo dujų tarpininkės "Dujotekanos" vadovas Rimandas Stonys ir politologas Raimundas Lopata. Pokalbio būta vaisingo. Po kelių dienų Seimas atmetė premjero postą savo noru palikusio Algirdo Brazausko siūlyto įpėdinio Zigmanto Balčyčio kandidatūrą ir kelias į ministro pirmininko postą G.Kirkilui tapo laisvas.

"Negaliu net žiūrėti į tą vietą, kur stovėjo pirtelė", - vakar LŽ prisipažino J.Pinskus. Pasak jo, beveik aišku, kad dėl kilusio gaisro kalta pasenusi pirties įranga. Buvęs parlamentaras, turintis realių galimybių grįžti į Seimą (jei DP lyderis Viktoras Uspaskichas gautų europarlamentaro mandatą), tikino labiausiai išgyvenąs dėl pirtelėje sudegusių vertingų nuotraukų ir medžioklės trofėjų.

Šeštadienio vakarą po maudynių pirtyje su draugo šeima, atvykusia į svečius, J.Pinskus per televiziją žiūrėjęs futbolo varžybas. Po geros valandos visi pajuto dūmų kvapą ir, prišokę prie lango, pamatė kieme įsisiautėjusią liepsną.

Pranešama, kad gesinti gaisro atvyko keturios autocisternos. "Tikrai nežinau, kiek jų buvo. Pyliau vandenį ant namo, kad liepsna nepersimestų ant jo", - pasakojo J.Pinskus. Anot "darbiečio", namą apsaugoti pavyko, suskilo tik pirmo aukšto langai. Liepsnas pavyko nuslopinti per gerą pusvalandį. Paklaustas, ar į pagalbą atskubėjo ir kaimynai, J.Pinskus teigė pastebėjęs tik didelį būrį smalsuolių. Šalia "darbiečio" privačiuose namuose įsikūrę nemažai žinomų politikų, verslininkų.

Istorija apie minėtas derybas J.Pinskaus pirtelėje buvo paviešinta tik praėjus pusantrų metų nuo susitikimo ir sukėlė įtarimų dėl G.Kirkilo Vyriausybės teisėtumo. "Darbiečiai" tikino nesupratę, kodėl tada socialdemokratas į susitikimą atsivedė "Dujotekanos" vadovą R.Stonį ir politologą R.Lopatą.

Pats G.Kirkilas tvirtino R.Stonio į derybas dėl valdžios nesivedęs, nes jo esą net nepažįsta: "Pirmiausia valdžios mes ten neformavome, jie pasikvietė mane ir aš pasiėmiau, ačiū Dievui, R.Lopatą, o jie buvo pasikvietę ir R.Stonį, ir dar kažką. Tai reikia paklausti jų, kodėl kvietė. Aš pats nustebau."

Šaltinis
„Lietuvos žinios“
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją