Pernai plačiai nuskambėjo jo incidentas su tuomečiu Tauragės vicemeru Raimondu Matemaičiu. Birželį Švinius, įsižeidęs, kad vicemeras neasfaltuotoje gatvėje aplenkė jo "Mercedes Benz" ir jį apdulkino, savo automobiliu užblokavo R.Matimaičiui kelią. A.Pukelis išplūdo vicemerą, pagrasino susidoroti ir pareikalavo, kad šis nuplautų jo apdulkėjusią mašiną. Be to, Švinius dar ir apspjovė vicemero automobilio stiklą. Už tai jam buvo pareikšti įtarimai dėl viešosios tvarkos pažeidimo.

Prieš mėnesį Kauno apylinkės teismas 41 metų A.Pukelį pripažino kaltu darius poveikį garsios bendrovės „Topo centras" savininkui Aurelijui Rusteikai ir baudžiamuoju įsakymu nubaudė 6500 litų bauda. Nors nusikaltimą tyrę pareigūnai tikėjosi Šviniui inkriminuoti turto prievartavimą (iš A.Rusteikos buvo reikalaujama 700 tūkst. litų už tai, kad šis neva per brangiai pardavė pastatą A.Pukelio bičiulių bendrovei). Bet jis buvo nuteistas tik už savavaldžiavimą.

Dabar Švinius ir vėl prisidirbo. Jis buvo iškviestas į Tauragės apskrities vyriausiąjį policijos komisariatą, ten jam turėjo būti pritaikytas Organizuoto nusikalstamumo užkardymo įstatymas. Tačiau A.Pukelis nurodytą dieną į policiją neatvyko ir tokiu būdu neįvykdė teisėtų policijos pareigūno reikalavimų. O už tai baudžiama.

Gegužės 28 dieną jis įkliuvo Tauragės policininkams, kai pažeidė eismo taisykles. A.Pukelis buvo pristatytas į komisariatą, kur turėjo būti surašyti du administracinių teisės pažeidimų protokolai (dėl eismo taisyklių pažeidimo ir pareigūno reikalavimų nevykdymo).

Kaip LŽ sakė Tauragės apskrities policijos viršininko pavaduotojas Eugenijus Motekaitis, apklausos metu Švinius necenzūriniais keiksmažodžiais išplūdo Organizuoto nusikalstamumo tyrimo skyriaus vyresnįjį tyrėją, koneveikė policiją, įžeidinėjo joje dirbančius pareigūnus. Dėl valstybės tarnautojo įžeidimo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už valstybės tarnautojo įžeidimą gresia iki 2 metų laisvės atėmimo. Beje, tai jau ne pirmoji Šviniaus byla dėl pareigūnų įžeidinėjimo.