Kostiumu vilkintis vyras su skrybėle atėjo į tą prestižinę juvelyrinę parduotuvę, išsitraukė ginklą ir privertė jos darbuotojus atiduoti jam maždaug 15 papuošalų, nurodė policija.

"Kaip rodo pirmoji mūsų gauta informacija, tai buvo šeštą dešimtį metų einantis vyras, vilkėjęs elegantišku kostiumu ir užsidėjęs "Borsalino" skrybėlę", - sakė policininkų profesinės sąjungos atstovas Olivier Lebonas.

"Jis atėjo kaip bet koks kitas klientas, nukreipė savo ginklą į darbuotojus ir pareikalavo maždaug 15 papuošalų", - sakė jis ir nurodė, kad apiplėšimas truko dvi minutes ir kad vagies grobio vertė yra nuo 6 iki 10 mln. eurų.

Šveicarijoje įsikūrusi kompanija "Chopard" gamina laikrodžius ir papuošalus garsenybėms ir turi savo atstovybes daugumoje pasaulio sostinių. Ji taip pat gamina "Auksinės palmės šakelės" apdovanojimus Kanų kino festivaliui.

Policija nurodo, kad pastaraisiais metais plėšimų gerokai padaugėjo.

Gruodžio mėnesį Paryžiuje ginkluotų vyrų gauja iš "Harry Winston" pavogė brangakmenių už 85 mln. eurų (294 mln. litų); tą apiplėšimą žiniasklaida vadino vienu didžiausių pastaraisiais metais.

Metais anksčiau tą pačią parduotuvę buvo užpuolę plėšikai, kurie privertė jos darbuotojus ištuštinti seifus ir išsinešė brangenybių už mažiausiai 16 mln. dolerių.

Anksčiau šį mėnesį Paryžiuje buvo areštuoti du tarptautinės vagių gaujos "Rožinės panteros" nariai, pranešė Interpolas. Ta gauja nuo savo pirmojo, 2003 metų "žygio" Londono prabangiame Meifero rajone per maždaug 120 apiplėšimų maždaug 20-yje valstybių pagrobė brangenybių už 200 mln. dolerių.