Mergina įtariama vežiojusi po degalines šiuo metu pareigūnų ieškomą vyriškį, o šis apgaulės būdu užblokuotas "Tele 2" papildymo korteles pakeisdavo į naujas.

Anot pareigūnų, I.Tamulynaitė atveždavo vaikiną į degalinę, o šis ten paprašydavo parduoti "Tele 2" kortelių. Gavęs korteles, atsiskaityti sukčius pageidaudavo banko kortele.

Kai banko kortelę patikrinęs degalinės darbuotojas išsiaiškindavo, kad joje pinigų nėra, vaikinas atsiprašydavo ir papildymo korteles grąžindavo, prieš tai slapta sukeitęs jas užblokuotomis.

Tokiu būdu įtariamiesiems penkiose Kauno "Statoil" degalinėse pavyko iškeisti 10 užblokuotų kortelių.

Drabužių parduotuvėje "Baltic Ravel" pardavėja dirbanti I.Tamulynaitė neigia bendrininkavusi šiuose nusikaltimuose. Ji aiškino, kad tik paveždavo iš matymo pažįstamą vaikiną ir apie jo sukčiavimą nieko nežinojusi.

Pareigūnai teigia, kad kortelės, kurias sukčius palikdavo degalinėje, yra pavogtos praėjusių metų rudenį.

Iš Jovarų gatvės tąsyk buvo pavogtas Lenkijos firmai "BRF Leasing" priklausantis krovininis automobilis "Iveco Daily", kuriame buvo 250 tūkst. "Tele 2" papildymo kortelių.

Automobilis ir krovinys iki šiol nerasti, o kortelių veikimą mobilaus ryšio bendrovė užblokavo iškart po vagystės.

Kovo mėnesį Kauno geležinkelio turguje policija sulaikė vogtomis "Tele 2" kortelėmis prekiavusį kaunietį, kuris turėjo 250 užblokuotų kortelių.

Netrukus po to Kauno rajone, netoli Vilkijos iš Nemuno ištrauktos kelios dėžės, kuriose buvo rasta 46 tūkst. 450, kaip nustatyta, anksčiau vogtų "Tele2" papildymo kortelių.