Anot pareigūnų, sukčiai veikia pagal iš anksto suplanuotą apgaudinėjimo schemą, kuri iš pirmo žvilgsnio verslininkams nesukelia jokių įtarimų.

Apgavikai prekių, paslaugų, žaliavų atvyksta įprastai penktadienio popietę jau užsidarant bankams. Visą savaitę atsiprašinėjęs, kad negali atvykti, penktadienį sukčius atsiveža sąskaitą, kuri rodo, jog už brangias medžiagas ar prekes tiekėjui yra sumokėta.

Verslininkai sutinka, kad penktadienio vakarą patikrinti įplaukų į sąskaitą neįmanoma, nes bankas jau užsidaręs. Sukčius išsiveža prekes ir tik pirmadienio rytą paaiškėja, kad sąskaita padirbta, o firma kurios pavadinimas užrašytas ant sąskaitos, su sukčiais neturi nieko bendro.

Taip apiplėšinėdami šiauliečius sukčiai buvo nufilmuoti teritoriją stebinčių kamerų. Sukčiai, ko gero, nė neįtarė, kad yra filmuojami.

Verslininkų pateiktoje vaizdo medžiagoje matyti, kaip baltu autobusiuku, kurio, kaip paaiškėjo, numeris yra suklastotas, vyriškiai išsivežė brangių sodo priežiūros reikmenų už 15 tūkstančių litų. Policija pradėjo tyrimą.

Šaltinis
Šiaulių apskrities televizija
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją