Moters radinys buvo šiurpus – smėlyje užkastas mažas miręs berniukas.

Beveik savaitę buvo bandoma išsiaiškinti nužudyto berniuko tapatybę, kaip jis mirė ir kas užkasė jo kūną vaikų žaidimo aikštelėje. Ketvirtadienį policijos išplatintas pieštas berniuko portretas padėjo sulaikyti berniuko nužudymu kaltinamą jauną motiną.

Albukerko policijos pareigūnai pranešė, kad 23 metų Tiffany Toribio prisipažino pasmaugusi savo 3 metų sūnų Tyrussą „Ty“ Toribio, kai jis miegojo ant vaikams laipioti skirtos konstrukcijos. Kaimynai niekaip negalėjo suvokti šio šaltakraujiško nusikaltimo, kuris sujaudino net patyrusius policijos pareigūnus.

„Nesuvokiama, kaip motina gali nužudyti savo vaiką. Dauguma žmonių net negali įsivaizduoti, kaip galima net apie kažką panašaus pagalvoti, - teigė policijos viršininkas Michaelis Geieras. - Mes niekada iš tikrųjų nesuprasime, kodėl taip nutiko, bet dabar mes suprantame to, kas tai sąlygojo, dinamiką“.

T. Toribio buvo benamė ir miegojo parke, nes kelios dienos prieš mirtį ji buvo išvaryta iš motinos namų, vėliau ir draugo buto už tai, kad ignoravo berniuką ir nerodė jam dėmesio, teigia bylą tiriantys pareigūnai.

„Kas daro šią istoriją dar liūdnesne yra tai, kad paklausta, kodėl ji nužudė Ty, Tiffany atsakė, kad ji nenorėjo, kad jis užaugtų niekam juo nesirūpinant, taip, kaip ji užaugo niekieno neprižiūrima“, - teigė policijos vadas Ray Schultzas, kurio balse buvo juntamas susijaudinimas, o akys pilnos ašarų.