Iki šiol policijos akiratyje nebuvęs T.Kasparavičius prisipažino nužudęs taksistą ir išniekinęs jo palaikus. O vakar apie 11.20 val. 28 metų įtariamasis, vedamas į tarnybinį automobilį, kuriuo ketinta vežti jį patikrinti parodymų nusikaltimo vietoje, trenkėsi galva į Kauno rajono policijos komisariato durų stiklą. Šukės perpjovė kaklą. Nuvežus į ligoninę ir operacinėje nuėmus antrankius, T.Kasparavičius puolė draskyti chirurgų siuvamą žaizdą kakle.

Nusikaltimas, kuriuo įtariamas T.Kasparavičius, padarytas naktį į antradienį. Į 45 metų Darių V., bendrovės "Einesa" taksistą, žudikas iššaudė visą pistoleto apkabą. Tada auką išrengė nuogai, nupjovė galvą ir iš išniekintų palaikų tuo pačiu peiliu išlupo kulkas.

Darius V. pirmadienį vakare darbą pradėjo 20 val. Apie 00.40 val. jis priėmė paskutinį užsakymą. Taksi užsisakiusi moteris toli nevažiavo - apie 00.50 val. Darius V. jau buvo laisvas. Nuo to laiko į bendrovės dispečerių šaukinius jo nuosavame "Audi 100" įrengta racija niekas neatsiliepė.

Apie kolegos dingimą bendradarbiams pranešta tik rytą. Dar bandyta dingusiojo ieškoti bendrovės jėgomis. Tačiau apie 14 val. Dariaus V. žmona kreipėsi į Garliavos policijos nuovadą. Darius V. su žmona ir 18-mečiu sūnumi gyveno šiame Kauno priemiestyje.

Siaubo vakaras

Antradienio pavakarę į sodus važiuojantys Neveronių (kita Kauno rajono pusė) gyventojai tapo kraują stingdančio reginio liudytojais. Prieš vieną iš automobilių žvyrkelyje išniro lapė. Nasruose ji nešėsi žmogaus galvą.

Kaip LŽ pasakojo vairuotojo dukra, streso ištiktas tėvas net pamiršo policijos telefono numerį. Išsigandusi automobilio lapė savo grobį numetė. Policijai apie šiurpų radinį pranešta, tik susistabdžius paskui važiuojantį kaimynės automobilį.

Tą vakarą skubiai buvo pakelta ant kojų Viešojo saugumo tarnyba. Ieškoti kitų kūno dalių į Neveronis buvo pasiųsta 60 pareigūnų. Bet prieš pat jiems atvykstant kūną rado policija. Nuogas lavonas be galvos su daugybinėmis šautinėmis ir pjautinėmis žaizdomis bei sulaužytomis rankomis buvo paslėptas krūmuose. Palaikai gulėjo už 50 metrų nuo žvyrkelio ir vos už puskilometrio nuo Neveronių vidurinės mokyklos. Netoliese aptikti ir nužudytojo drabužiai.

Papildomų nusikaltimo įkalčių ieškantys pareigūnai "šukavo" šią vietovę porą valandų.

Apgauti nepavyko
 
Tą patį vakarą, apie 22 val., į Kauno rajono policijos komisariatą atvyko Neveronyse butą nuomojantis apsaugos darbuotojas T.Kasparavičius ir pareiškė, kad pavogtas jo pistoletas "Makarov" su 7 šoviniais.

Neva tai galėję įvykti per kelias pastarąsias dienas. Ginklas dingęs iš jo automobilio "Mazda 121", stovėjusio Neveronyse, Davalgonių gatvėje.

Kriminalistams šis pareiškimas pasirodė įtartinas. Ėmus klausinėti, T.Kasparavičiaus nervai neišlaikė. Tą pačią naktį viename Neveronių garaže buvo rastas nužudytojo automobilis. Jo statramstyje aptikta kulkos palikta žymė. Garažą nurodė pats įtariamasis. Ar tikrasis savininkas žinojo, kas slepiama jo garaže, tikslinama.

Per kratą T.Kasparavičiaus namuose rastas ir neva pavogtas pistoletas "Makarov". Paaiškėjo, kad jis turėjo leidimą ne tik šiam ginklui, bet ir pistoletui ČZ.

Sunku suvokti

Dėl ko taip žiauriai pasielgė su auka, T.Kasparavičius suprantamai paaiškinti nesugeba. Kiekvieną kartą jis pasakoja skirtingai.

Nustatyta, kad žudikas su auka pažįstami nebuvo. T.Kasparavičius įsėdo į taksi Kaune, Savanorių prospekte, kur Darius V. lūkuriavo klientų. Iš kur tą vakarą keliavo į namus, įtariamasis nepasakoja.

T.Kasparavičiui bus skirta psichiatrinė ekspertizė. Beje, išduodant leidimą ginklui, būtina psichiatro pažyma.

Neatmetama galimybė, kad įtariamasis galėjo būti apsvaigęs nuo narkotikų. Tai nustatys ekspertai. T.Kasparavičius tokius įtarimus neigia.

Tyli pelė

Į Neveronis jis atsikraustė iš Palemono (Kauno mikrorajonas). Vietos policijai nebuvo žinomas. "Atrodė ramus, normalus vyras, - apibūdino T.Kasparavičių jo kaimynai iš Neveronių daugiabučio. - Per pusmetį, kai čia gyveno, net nematėme jo girto. Atsikraustė su kažkokia moterimi, bet pastaruoju metu gyveno vienas. Visą laiką - kaip pelė po šluota..."

Pareigūnai įtaria, kad vakarykščiai spektakliai, kuriuos T.Kasparavičius surengė komisariate bei Kauno medicinos universiteto klinikose, yra arba bandymai apsimesti nepakaltinamu, arba abstinencijos priepuoliai. Vakar, baigiantis darbo dienai, nuspręsta skubiai kreiptis į teismą dėl T.Kasparavičiaus suėmimo ir išgabenti jį į Vilnių, kur yra Laisvės atėmimo vietų ligoninė. Kol pareigūnai tvarkė formalumus, įtariamasis buvo psichiatrų globoje.