Pavakarę į policiją kreipėsi 27 metų Tomas Kasparavičius, kuris pareiškė, jog iš jo automobilio per paskutines 3 dienas dingo pistoletas „Makarov“.

Ginklus laikė legaliai

Pareigūnams toks pranešimas pasirodė įtartinas ir jie antradienio vakarą vyrą sulaikė. Naktį praleidęs areštinėje apklausose T. Kasparavičius prisipažino dalyvavęs nužudyme.

Pranešdamas apie pistoleto vagystę vyras bandė suklaidinti pareigūnus, tačiau nevykęs planas greitai buvo atskleistas.

Neva dingęs pistoletas „Makarov“ buvo rastas T. Kasperavičiaus namuose. Ginklą vyras laikė legaliai. Taip pat jam legaliai buvo išduotas leidimas dar vienam ginklui – pistoletui CŽ.

Pareigūnų teigimu, anksčiau T. Kasparavičius nebuvo pakliuvęs į teisėsaugos akiratį.

Neatmetama, kad vienoje apsaugos tarnyboje dirbantis T. Kasparavičius gali būti nestabilios psichikos.

Kol kas niekas negali atsakyti, kodėl galimai psichiškai nesveikas asmuo galėjo legaliai laikyti net du ginklus.

Žudikas persipjovė kaklą

Apie 11.30 val. Kauno rajono policijos komisariate vedamas po apklausos T. Kasparavičius galva trenkė į durų stiklą ir persipjovė kaklą. Jis buvo skubiai nuvežtas į ligoninę.
Susiuvus žaizdą sulaikytasis ją išdraskė rankomis. Vėl sutvarsčius surakintas T. Kasparavičius buvo laikinai perduotas Kauno psichiatrams.

Vakarop teisėsaugininkai planavo kreiptis į teismą prašydami leidimo sulaikytąjį išgabenti į Vilnių, į Laisvės atėmimo vietų ligoninę.

Įtariama, kad sulaikytasis apsaugininkas gali būti ne tik nestabilios psichikos, bet ir vartojantis narkotikus. Neatmetama, kad T. Kasparavičius simuliuoja psichikos ligą.

Atsitiktinis keleivis

Pasak pareigūnų, T. Kasparavičius buvo atsitiktinis keleivis ir aukos specialiai nesirinko. Iš pradžių T. Kasparavičius taksisto kūną suvarpė kulkomis, vėliau nupjovė galvą. Kūno dalis vyras paslėpė netoli vieną nuo kitos.

Netoliese buvo paliktas ir taksisto automobilis. Pats įtariamasis taip pat gyvena netoliese.

Pareigūnai nusikaltimo motyvų nekomentuoja. Taip pat neatskleidžiama, ar iš taksisto buvo pavogti kokie nors daiktai ar pinigai.

Artimieji, pasigedę iš darbo negrįžtančio taksisto, į policiją kreipėsi gegužės 19-tąją.