Administracinių teisės pažeidimų byla išnagrinėta, gavus Lietuvos kriminalinės policijos biuro Kriminalistinių tyrimų centro išvadas, iš kurių matyti, kad "Hyundai Sonata" buvo atsitrenkusi į greitosios pagalbos automobilį.

Įvykio aplinkybes tyręs vyresnysis inspektorius Kęstutis Tamulynas teigė nenustatęs, kad D.Bobelis iš įvykio vietos nuvažiavo tyčia.

Be to, spręsdamas, kokią baudą paskirti vairuotojai, pareigūnas pritaikė Administracinių teisės pažeidimų kodekse numatytą lengvinančią aplinkybę - pažeidėjos amžių - jai yra daugiau nei 65 metai.

Kaip jau pranešė "Delfi" portalas, D.Bobelis į greitosios pagalbos automobilį įvažiavo sausio 18 dieną. Apie avariją policijai pranešė greitukės vairuotojas Robertas Sližys, kuris spėjo įsidėmėti nuvažiuojančio automobilio numerius.

Dėl šio įvykio D.Bobelis ir jos vyras parlamentaras K.Bobelis parašė policijai paaiškinimus. Sutuoktiniai patvirtino tądien buvę prie Santariškių ligoninės, tačiau išvažiuodami iš aikštelės nepajutę, kad būtų užkliudę kokį automobilį.