Aštuoniolika panevėžiečių ir du Panevėžio rajono gyventojai įtariami vienaip ar kitaip prisidėję prie 24 metų panevėžiečio Dainiaus Siriūno nužudymo. Šis jaunas policijai žinomas vyras su kirstinėmis ir šautinėmis žaizdomis galvoje aptiktas šių metų sausio 5-osios vakarą prie pat Kristaus Karaliaus katedros tvoros. Katedros šventoriuje sniegą kasusių žmonių teigimu, jie matę bėgantį, gaujos persekiojamą vyriškį, į kurį buvo šaudoma. Tai vyko kone pačiame miesto centre.

Kulkų pakirstam D.Siriūnui buvo skubiai suteikta medicinos pagalba, jis operuotas. Jaunas vyras išgyveno savaitę - sausio 12-ąją jo gyvybė užgeso.

Panevėžiečius itin sujaudino D.Siriūno artimųjų poelgis, kurie nužudytojo organus padovanojo kitų gyvybėms išgelbėti. Mirusiojo organai buvo skubiai išgabenti į Vilniaus universitetinę ligoninę.

Panevėžio apskrities policijos viršininko pavaduotojas Mindaugas Ambraziūnas LŽ teigė, kad šiam žiauriam nusikaltimui buvo skiriamas ypatingas dėmesys. Pasak M.Ambraziūno, pradėjus ikiteisminį tyrimą, pirmi įtariamieji sulaikyti praėjus vos dviem savaitėms po nusikaltimo. Nepraėjus nė keturiems mėnesiams, sulaikyta dvidešimt įtariamųjų.

Visi įtariami nusikaltėliai - jauni. Net šeši iš jų - 17-mečiai. Kiti jau sulaukę pilnametystės, vyriausiajam - 26 metai. Trys iš įtariamųjų uždaryti į areštinę, kitiems skirtos kitokios kardomosios priemonės.

Kada byla pasieks teismą, policijos viršininko pavaduotojas negalėjo atsakyti. "Stengsimės tai padaryti kuo greičiau", - pabrėžė jis.

Šaltinis
„Lietuvos žinios“
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją