Per operaciją pareigūnai sulaikė keturis panevėžiečius, vyriausiajam jų 25, o jauniausiajam 19 metų. Sulaikytieji dvidešimtmečiai A.J. ir E.K. atvesdinti į teismą kardomajai priemonei skirti. Teismas juos leido suimti mėnesiui. 25 metų V.P. ir 19-mečiui T.D. skirtos švelnesnės kardomosios priemonės. Jie palikti laisvėje.

Sulaikymo metu pas vieną įtariamųjų buvo rasta narkotikų. ONKT pareigūnai per kratas įtariamųjų namuose rado ir konfiskavo apie 100 gramų miltelių, kaip įtariama, amfetamino grupės narkotinių medžiagų. Be to, dar rasta apie 50 g kanapių ir jų sudėtinių dalių.

Pareigūnai paėmė ne tik sudžiovintas, bet jau ir naudoti paruoštas kanapes, vadinamąją „žolę“. Beje, dalis narkotinės žaliavos dar rasta laukianti savo eilės – auginama vazonėliuose kaip kambarinė gėlė.

Ikiteisminį tyrimą organizuoja ir kontroliuoja Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyrius.

Pernai bendrovės „Factus“ atlikta apklausa mūsų šalyje parodė, kad narkotikai sparčiai populiarėja. Anksčiau daugiau buvę prieinami didžiųjų miestų gyventojams kvaišalai plinta ir į mažesnius miestelius. Kaip rodo statistiniai duomenys, narkotikų vartojimas labiausiai paplitęs Panevėžio, Klaipėdos ir Tauragės apskrityse.

Populiariausias narkotikas – kanapės. Jų yra bandęs kas trečias jaunas vyras ir kas šešta jauna moteris. Apklausa atskleidė ir tai, kad narkotikus linkę išbandyti vis jaunesni asmenys. Anksčiau kvaišalai buvo populiariausi tarp 20–21 metų asmenų, dabar juos daugiausia vartoja 18–19 metų jaunuoliai.

Tarp jaunimo labai populiarus narkotikas, beje, antras pagal populiarumą mūsų šalyje – ekstazis. Jis dažniausiai vartojamas pasilinksminimo vietose. Palyginti su 2004 metais, šio kvaišalo vartojimas padidėjo du kartus. Per 2008 metais atliktą apklausą paaiškėjo, jog šio narkotiko bent kartą gyvenime yra bandęs 2,1 proc. apklaustųjų, kai 2004-aisiais buvo tik 1 proc.

Vakarų Europos šalyse vis didesnį populiarumą įgaunantis kokainas mūsų šalyje nėra toks populiarus dėl aukštos jo kainos.