Specialią operaciją atlikę Organizuoto nusikalstamumo tyrimo biuro pareigūnai sulaikė dvidešimtmečius A.J. ir E.K., dvidešimt penkerių metų V.P. ir devyniolikmetį T.D.

Teismo sprendimu abu dvidešimtmečiai suimti mėnesiui.Du panevėžiečiai buvo sulaikyti ir uždaryti į areštinę, du apklausti. Visi jie policijai žinomi, kai kurie – praeityje jau teisti už įvairius nusikaltimus.

Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininko pavaduotojas vyresnysis komisaras Mindaugas Ambraziūnas informavo, kad paimta maždaug 100 gramų psichotropinės medžiagos, įtariama – amfetamino, 50 gramų kanapų, firminiu „Puma“ ženklu pažymėtų ekstazio tablečių.

Pasak M.Ambraziūno, narkotinių medžiagų kiekis ir vertė dar tikslinama. Manoma, kad gramas amfetamino juodojoje rinkoje gali kainuoti 20 litų ir daugiau.

„Norime padėkoti žmonėms, kurie pagelbėjo pareigūnams ir neliko abejingi daromiems nusikaltimams“, – teigė vyresnysis komisaras.

Policijos pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti. Ikiteisminį tyrimą organizuoja ir kontroliuoja Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.

Ketvirtadienį dėl narkotinės medžiagos – kanapių – disponavimo pareigūnams įkliuvo nepilnametis panevėžietis. Buvo pastebėta, kad apie 14.20 val. Panevėžio miesto kultūros ir poilsio parke, netoli tilto per Nevėžio upę, jaunuolis numetė popierinį pakelį. Jame, įtariama, buvo narkotinės medžiagos – kanapių. Nusikalstamos veikos padarymu įtariamas nepilnametis apklaustas.