VSAT Varėnos rinktinės Tribonių užkardos pasieniečiai, patruliavę ties Šalčininkų rajono Milvydų kaimu, pastebėjo Baltarusijos pusėje prie valstybės sienos bėgančią kiaulę ir ją besivejantį vyrą.

Lietuvos pusėje laukais ir pamiškėmis einančiame sienos ruože yra sumontuota apsauginė tvora. Būtent šis įrenginys ir sustabdė sienos liniją kirtusią į Lietuvą bėgančią baltarusio kiaulę. Iš paskos atskubėjęs vyras, pasivijęs gyvulį, tuoj pat nuginė jį atgal į Baltarusiją. Ten už kelių šimtų metrų nuo valstybės sienos yra keli gyvenamieji namai ir ūkiniai pastatai. Gali būti, kad iš ten ir paspruko kiaulė.

Apie sienos pažeidimą dėl neatsargumo Lietuvos pasieniečiai informavo kolegas Baltarusijoje, kurie atvyko į įvykio vietą ir apklausė gyvulį gaudžiusį vyrą. Pasak kaimyninės šalies pareigūnų, vyriškis buvo išgėręs ir tenorėjo pagauti pasprukusią savo kiaulę.

Įvertinę visas aplinkybes VSAT pareigūnai atsisakė pradėti ikiteisminį tyrimą dėl neteisėto sienos perėjimo.

Tokių atvejų, kai abiejų valstybių pasienio ruožo gyventojai vaikosi nuo jų pasprukusius ir per valstybės sieną nuklydusius gyvulius, yra buvę ir anksčiau. Dėl tokių sienos pažeidimų dėl neatsargumo tiek Lietuvos, tiek Baltarusijos pasieniečiai paprastai atsisako pradėti ikiteisminius tyrimus.