Informacija apie šio vyro juodus darbelius policijos pareigūnai disponavo jau kurį laiką, tačiau neturėjo nė vieno nukentėjusio dėl jo nusikalstamos veiklos asmens pareiškimo, visi kažko dar tikėjosi, todėl nebuvo pagrindo pradėti ikiteisminį tyrimą.

Šių metu kovo pabaigoje į Šiaulių miesto policiją kreipėsi vienos individualiosios įmonės savininkė ir pranešė, kad jos įmonės darbuotojas Egidijus Žymantas apgaulės būdu pasisavino keturis įmonei priklausančius automobilius - 2007 metais pagamintą „Mitsubishi Pajero“, 2003 metais ir 2005 metais pagamintus „BMW X5“ ir 2002 metais pagamintą „Audi A6“. Vyras buvo suimtas ir jo padarytų nusikaltimų kamuolys ėmė vyniotis, praneša Šiaulių policija.

Tyrimo metu paaiškėjo, jog E.Žymanto nusikalstamos veiklos schema. Ji buvo gana paprasta, bet labai veiksminga. E.Žymantas savo pažįstamiems ar pažįstamų pažįstamiems, kurie buvo finansiškai gerai pasiturintys, pasiūlydavo įsigyti brangius automobilius už mažesnę nei rinkos kainą. Tiesa, tie automobiliai būdavo po eismo įvykio ir juos reikėdavo suremontuoti. Apsukrusis šiaulietis, suradęs tokį automobilį ir pardavęs savo klientui, iš karto pasisiūlydavo jį suremontuoti.

Šis remontui reikalingą pinigų sumą patikėdavo E.Žymantui, džiaugdamasis, kad jam niekuo nereikės rūpintis. O E.Žymantas, suremontavęs automobilius, jų savininkui negrąžindavo, o parduodavo vėl kitiems asmenims, pinigus pasisavindamas. Tyrimo metu paaiškėjo, jog tuos pačius daužtus automobilius jis sugebėdavo parduoti keliems asmenims ir iš visų jų dar gauti pinigų automobilių remontui.

Tyrimo metu nustatyta, kad E.Žymantas iš keleto asmenų bei įmonių apgaulės būdu pasisavino per dešimt automobilių. Kadangi buvo įgyjami prabangūs ir neilgai naudoti „Mercedes“ bei BMW markių automobiliai, tai padaryta turtinė žala siekia beveik milijoną litų.

Pareigūnų duomenimis, asmenų, tapusių E.Žymanto apgaulės aukomis yra ir daugiau. Tokius asmenis prašytume kreiptis į Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Nusikaltimų tyrimo biuro Autotransporto priemonių grobimų tyrimo skyrių, tel.(8-41) 397 388.