Penktadienį vakare VSAT Vilniaus rinktinės Specialiosios paskirties būrio pareigūnai, vykę tarnybiniu visureigiu, Vilniaus rajono kelyje Kalveliai - Šumskas pastebėjo tris asmenis.

Trijulė svirduliuodama ėjo važiuojamosios kelio dalies viduriu. Įtarę, kad asmenys gali būti neblaivūs, VSAT pareigūnai sustabdė automobilį ir išlipo sudrausminti pažeidėjų.

Paprašius pateikti dokumentus, vienas iš trijų vyrų atsisakė tai padaryti, ėmė įžūliai elgtis, įžeidinėti uniformuotus pasieniečius necenzūriniais žodžiais.

Smarkiai svirduliuojantis vyras pareigūnų akivaizdoje kelis kartus griuvo ant kelio ir nusibrozdino veidą. Kartu su juo buvę kiti du asmenys pasieniečiams jokio nepasitenkinimo nereiškė ir pateikė pasienio ruože privalomus turėti dokumentus – asmens tapatybės korteles. Nustatyta, kad tai 20 ir 21 metų Vilniaus rajono gyventojai.

Dokumentų nepateikusį ir besiplūdusį vyrą pasieniečiai tarnybiniu visureigiu pristatė į Kenos užkardą. Triukšmadarys, išlipęs iš automobilio, dar pamėgino bėgti, tačiau už kelių metrų nugriuvo. Pasieniečiai jį surakino antrankiais.

Paaiškėjo, kad sulaikytasis yra 22 metų Vilniaus rajono gyventojas. Jo girtumui nustatyti pasieniečiai iškvietė policijos pareigūnus, tačiau šiems atvykus, vyras pūsti į alkoholio tikrintuvą atsisakė

Specialiosios paskirties būrio pareigūnai Vilniaus rajono gyventojui pradėjo administracinę teiseną už tai, kad atsisakė paklusti teisėtiems pasieniečių reikalavimams ir nepateikė asmens dokumentų.

Specialiojo būrio pareigūnams besiruošiant išvykti iš Kenos užkardos, prie jų priėjo du vyrai. Paaiškėjo, kad tai tie patys Vilniaus rajono gyventojai, kuriuos pareigūnai buvo sustabdę beeinančius kelio viduriu.

Abu vyrai ėmė plūstis necenzūriniais žodžiais, įžeidinėti VSAT pareigūnus, grasino atleisti juos iš darbo. Į uniformuotų pasieniečių reikalavimus liautis abu triukšmadariai nereagavo, tad buvo sulaikyti.

Jiems taip pat pradėtos administracinės teisenos dėl teisėtų pasieniečių reikalavimų nevykdymo.

Po apklausos trijulė paleista. Surinktą medžiagą VSAT pareigūnai perduos Vilniaus rajono apylinkės teismui, kuris spręs, kai bausti įžūlius Vilniaus rajono gyventojus.