A. Povilaitytės ir G. Židanavičiaus santuoka 2002 metų gegužės 3 dieną buvo įregistruota toje pačioje kolonijoje.

Kaip pranešė Kalėjimų departamentas, 29 metų G. Židanavičius buvo sužalotas penktadienio paryčiais.

Apie 5 val. kolonijos prižiūrėtojas 16-ojo nuteistųjų būrio gyvenamosiose patalpose išgirdo triukšmą. Šiame būryje bausmę atlieka nuteistieji, darantys neigiamą įtaką kitiems. Į būrio patalpas įėję pareigūnai pamatė koridoriuje ant grindų gulintį kruviną nuteistąjį. Sužeistasis buvo vangus, tačiau sąmonės nepraradęs. Suteikus medicinos pagalbą, G. Židanavičius buvo nuvežtas į ligoninę.

Įtariama, kad jam gali būti sukrėstos smegenys. Penktadienį sužeistasis perkeltas į Laisvės atėmimo vietų ligoninę Vilniuje.

Už turto prievartavimą, neteisėtą valstybės sienos perėjimą ir paso suklastojimą, taip pat gyvenimą su suklastotu pasu Vilniaus apygardos teismas G. Židanavičiui skyrė septynerių metų laisvės atėmimo bausmę, kuri turėtų baigtis 2006 metų gruodį. G. Židanavičius yra gimęs Prienų rajone, tačiau pastaruoju metu gyveno Vilniuje.

Marijampolės kolonijos direktoriaus pavaduotojo Zenono Kuncos teigimu, Vidaus tyrimų tarnybos pareigūnai tiria kelias nusikaltimo versijas, esama ir įtariamųjų.

Kitam nuteistajam - 24 metų Virginijui Pavielkai - ketvirtadienio vakare buvo perpjautas pilvas.

Kovo 27-ąją apie 19 val. kolonijos prižiūrėtojai gavo žinią, kad blogai jaučiasi vienas 2-ojo būrio nuteistasis. Minėto būrio gyvenamosiose patalpose buvo rastas lovoje gulintis sužalotas V. Pavielka, kuriam aštriu daiktu buvo padaryta negili, kelių milimetrų, žaizda pilvo srityje. Vidaus organai sužaloti nebuvo.

Kolonijos medikams suteikus neatidėliotiną pagalbą, V. Pavielka buvo nugabentas į Marijampolės apskrities centrinę ligoninę. Tą pačią naktį sužeistajam atlikta operacija.