VSAT Varėnos rinktinės Operatyvinės veiklos skyriaus ir Specialiosios paskirties būrio pareigūnai ties Šalčininkų rajono Jurgionių kaimu, prie užšalusio Kužių tvenkinio, surengė pasalą.

Pasieniečiai turėjo išankstinės informacijos, kad šioje vietoje gali būti mėginama gabenti kontrabandą.

Žvalgydami vietovę žiūronais, pareigūnai pastebėjo tvenkinio link atvažiuojančius du lengvuosius automobilius "Audi". Tuo pat metu iš Baltarusijos pusės tvenkinio ledu pajudėjo rogutes su kroviniu tempusi žmonių grupė.

Automobiliams sustojus prie pat užšalusio tvenkinio kranto Lietuvos pusėje, iš Baltarusijos ledu atėję asmenys ėmė krauti atsigabentas plastmasines talpas į automobilių bagažines.

Norėdami kontrabandininkus sulaikyti su įkalčiais, pareigūnai laukė, kol šie visas talpas sukraus į automobilius.

Pajudėjus pirmajam automobiliui, pasieniečiai nusprendė nedelsti - sustabdyto automobilio bagažinėje ir salone pareigūnai aptiko 196 penkių litrų plastmasines talpas, sklidinas skysčio, skleidžiančio alkoholio kvapą, iš viso - 980 litrų.

Paaiškėjo, kad automobilį vairavo jo savininkas, 36 metų Vilniaus gyventojas A.R.

Pastebėję, kad svaigalų pakrautas pirmasis automobilis yra sulaikytas, ant užšalusio tvenkinio buvę kontrabandininkai metė likusį krovinį ir pabėgo į Baltarusiją.

Kužių tvenkinio pakrantėje Varėnos pasieniečiai aptiko antrąjį "Audi" automobilį, į kurį kontrabandininkai buvo pradėję krauti svaigalus.

Manoma, kad automobilio vairuotojas, kartu su alkoholio kontrabandą gabenusiais asmenimis, pabėgo į Baltarusiją.

Ant tvenkinio ledo ir antrajame automobilyje pasieniečiai aptiko dar 760 litrų skysčio, skleidžiančio stiprų alkoholio kvapą. Rastieji svaigalai taip pat buvo supilstyti į penkių litrų plastmasines talpas.

Sulaikytasis vilnietis uždarytas į areštinę. Kontrabandinis alkoholis, baltarusių rogutės bei abu automobiliai saugomi Varėnos rinktinėje.

Apie įvykį Lietuvos pasieniečiai pranešė kolegoms Baltarusijoje. Pastarieji vėliau informavo, kad savo teritorijoje aptiko dar 40 tokių pačių plastmasinių talpų su svaigalais.

Dėl kontrabandos gabenimo ir valstybės sienos pažeidimo Varėnos rinktinės Operatyvinės veiklos skyriuje iškelta baudžiamoji byla.