Neoficialiais duomenimis, sulaikytasis pats paskambino policijai ir papasakojo apie kruviną incidentą. Su savimi vyras turėjo šaunamąjį ginklą. Įtariamasis praeityje teistas, tačiau nėra plačiai žinomas nusikalstamame pasaulyje, praneša kauno.diena.lt.

Policija pranešė, kad įtariamasis buvo neblaivus - 2,70 prom. alkoholio.

Anot policijos, A.Žemaitis buvo nušautas iš legaliai laikomo ginklo. Pasak TV3 „Žinių”, šaltiniai policijoje teigia, jog iššaudyta ne viena apkaba – suvarpytas ne tik Kukas, bet ir buto sienos.

Policija dirba nusikaltimo vietoje. Sulaikytas įtariamasis nuvežtas ir uždarytas į areštinę. Vėliau bus sprendžiama dėl jo suėmimo.

Apie 22.50 val., sužinoję apie nužudymą, į įvykio vietą atvyko nužudytojo artimieji. Žmona buvo įleista į namą.

23.05 val. iš buto, kuriame vyko šaudymas, išvežtas A.Žemaičio kūnas.

Tai ne pirmas kartas, kuomet kėsinamasi į verslininku prisistatantį A.Žemaitį. Į Kuką jau buvo kėsintasi 1993 m. pabaigoje. Tuomet kitas kriminalinio pasaulio „šulas” Jonas Bielskis buvo su juo susipykęs dėl negrąžintos skolos, todėl esą nusprendė jį "pamokyti" - šiauliečiai į automobilį įdėjo bombą, tačiau prie jo vairo sėdo "Kuko" žmona ir kaimynė. Nusikaltėliai neapskaičiavo elementų galingumo, todėl sprogstamasis įtaisas nesprogo.

A.Žemaitis buvo teistas už turto prievartavimą.

DELFI primena, kad policija šiuo metu ieško gaujos lyderio Henriko Daktaro, pravarde „Henytė”. Už informaciją apie jo buvimo vietą žadamas atlygis.

„Daktarų” grupuotė įtariama dėl sunkių ir labai sunkių nusikaltimų - nužudymų, pasikėsinimų nužudyti, plėšimų, turto prievartavimų, neteisėtų laisvės atėmimų, neteisėto disponavimo šaunamaisiais ginklais ir kitų nusikaltimų.