Tie butai, kuriuos mielai aprodys 26 metų E.Daktaras, yra Užliedžių kaime, pramintame H.Daktaro tėvonija. Daugiabučių namų kompleksai čia pradėjo dygti, kai vietinė valdžia priėmė Daktarų šeimai palankius sprendimus dėl žemės paskirties pakeitimo.

Tarsi atsidėkodama H.Daktaro šeimos ir kauniečio Jono Jegersko valdoma bendrovė „Jada“ per praėjusius Seimo rinkimus finansiškai parėmė ilgametį Kauno rajono merą ir tarybos narį Petrą Mikelionį. Dabar jis – vicemeras ir „Žalgirio“ krepšinio klubo valdybos narys.

Bendroves „Jada“ ir „Statybos investicija“ nekart tikrinę mokesčių inspektoriai finansinių pažeidimų nenustatydavo ir baudų neskirdavo.

Abi šios bendrovės turi mokestinę nepriemoką, bet tai – ne pažeidimai. Terminų jos nėra praleidusios“, – „Lietuvos rytui“ teigė Kauno apskrities VMI viešųjų ryšių skyriaus vedėja Virginija Vanagienė.

Prieš 7 metus H.Daktaras su J.Jegersku ėmėsi statybų verslo – įsigijo Užliedžiuose, Ledos ir Pienių gatvių sankryžoje, 15 arų sklypą. Tačiau dar nebaigus statybų teisėsaugos dėl įvairių nusikaltimų vis stipriau atakuojamas mafiozas šio verslo atsisakė. Neįgyvendintus tėvo užmojus pratęsė E.Daktaras, 2006 metų pabaigoje išėjęs iš kalėjimo ir tapęs J.Jegersko partneriu.

Kauno rajono valdininkai Daktarų šeimai leido sklypą iš žemės ūkio paskirties pakeisti į gyvenamosios.Kauno rajono taryba 2005 metų birželį patenkino H.Daktaro žmonos Ramutės Daktarienės prašymą ir patvirtino detalųjį dviejų sklypų planą Ledos gatvėje. 2006 metais valdžios sprendimu atitinkamai buvo pakeista greta esančio 1,8 hektaro sklypo paskirtis.

Šią žemę J.Jegersko „Statybos investicija“ suskaidė į 22 sklypus ir pastatė juose dviejų ir trijų aukštų daugiabučius.