Tai ketvirtadienį rašo "Postimees", pažymėdamas, jog, laikraščio nuomone, pildosi nusikalstamo pasaulio žinovų pranašavimai, kad dėl ekonomikos sunkumų verslininkai, įpratę gyventi plačiai, gali pradėti planuoti nusikaltimus.

"Tai rodo ir anksčiau klestėjusios kuro bendrovės "Saurix Petroleum" vadovo Aleksejaus Morozovo areštas - jis įtariamas organizavęs savo visureigio "Porsche Cayenne", kainuojančio maždaug 900 tūkst. kronų (213 tūkst. litų), pagrobimą", - praneša laikraštis.

Ar iš tikrųjų iki šiol buvęs geros reputacijos verslininkas kaltas, nuspręs teismas. Tačiau tyrėjai, kurie jau tris mėnesius aiškinasi numanomą nusikaltimą, kalba apie įtarimą, dėl kurio A.Morozovą perveža iš vienos kameros į kitą ir apklausia.

Skandalinga istorija prasidėjo pernai gruodžio viduryje, kai buvo paskelbta, kad 41 metų A.Morozovo išperkamąja nuoma įsigytas baltas „Porsche" pagrobtas. A.Morozovas tuo metu buvo užsienyje, ir automobilio raktai buvo likę pas jį.

Vasario viduryje pradėjusi tirti brangaus automobilio pagrobimą Pehjos rajono kriminalinė policija padarė išvadą, kad pats verslininkas susijęs su „Porsche" dingimu. Todėl A. Morozovas buvo areštuotas pagal įtarimą davus melagingų parodymų ir draudiminiu sukčiavimu.

Po poros dienų dėl šios bylos buvo suimtas ir numanomas nusikaltimo organizatorius - gyvenantis Talino centre netoli viešbučio „Metropol" vienas gerai žinomų Talino verslininkų striptizo srityje Vladimiras Astašovas, kuris anksčiau buvo susijęs su nusikalstama Kazanės grupuote, taip pat jo pažįstamas Valerijus, turintis nusikalstamą praeitį.

V.Astašovas, kuris anksčiau buvo baustas už kriminalinį nusikaltimą, prieš daug metų buvo atkreipęs aukštuomenės dėmesį tuo, kad visur važinėjo raudonu sportiniu automobiliu „Dodge Viper".

Įtariama, kad jie ir įkalbėjo ekonominių sunkumų turintį A.Morozovą inscenizuoti automobilio pagrobimą. Be viso kito, pagrobtas visureigis, kaip teigiama, atsidūrė jų valdose, todėl jie įtariami ir jo pasisavinimu.

Tačiau per kratą striptizo verslininko V.Astašovo valdose tyrėjai aptiko tikrą arsenalą - čia rasti daugiau kaip dvidešimt šaunamųjų ginklų. Kaip pranešė Pehjos apygardos prokuratūra, V.Astašovas neturėjo leidimo laikyti ginklų, o ar jie tinkami šaudyti, bus nustatyta per ekspertizę.

A.Marozovas plačiai išgarsėjo kaip kuro bendrovės „Saurix Petroleum" savininkas. Sunkumų verslininkui iškilo dėl Talino atliekų rūšiavimo gamyklos, kurią dėl didelės konkurencijos teko uždaryti prieš dvejus metus ir kuri praėjusių metų pabaigoje įsiskolino Mokesčių departamentui daugiau kaip milijoną kronų.

Kaip koncertų organizatorius, A.Morozovas išgarsėjo, kai atvežė į Estiją gastrolių populiarią Rusijos grupę „Mumij Trol".

Be to, A.Morozovas, kilęs iš gerbiamos šeimos, žinomas kaip didelis motociklų sporto mėgėjas ir rėmėjas. Pavyzdžiui, jis yra motociklų sporto klubo "Kalev" valdybos narys drauge su tokiais žinomais verslininkais kaip Leho Siimsenas (vienas "Salva Kindlustus" savininkų ir automobilių prekybos verslininkas) ir Andresas Kogeris (statybų verslininkas).