Mokytis nenorėjo

Prieš 2 savaites K.V. buvo pašalintas iš mokyklos už sistemingą pamokų praleidinėjimą ir šiurkštų elgesį. Prastai, anot pedagogų, mokyklą lanko ir O.V., besiteisinantis silpna sveikata, dėl to jam net sudarytas specialus grafikas.

Įtarimai dėl Kauno technologijos universiteto Mechanikos ir mechatronikos fakulteto antrakursio Lino P. nužudymo iš chuliganiškų paskatų pateikti jiems abiem. Kuris iš įtariamųjų smogė aukai keturis kartus į širdies plotą, dar tikslinama.

Abiem pareikštas ir įtarimas dėl viešosios tvarkos pažeidimo - kaltinami sumušę aukos draugą.

Vakar įtariamieji buvo atvežti į teismą tiesiai iš nusikaltimo vietos. Vedami į teismą jie slėpė savo veidus.

Informaciją nuo žiniasklaidos slepia ir nusikaltimą tiriantys teisėsaugininkai. Jie teisinasi, kad viešumas trukdo tyrimui. Gali būti, kad šie įtariamieji dar yra padarę ne vieną nusikaltimą.

O.V. jau teistas už plėšimą. Tada jam buvo vos 14 metų. Pirmą kartą teisiamam nepilnamečiui tada buvo skirta tik auklėjamojo poveikio priemonė - atidavimas tėvų priežiūrai.

Kažkas nepatiko

Linas P. pinigų užsidirbdavo padėdamas ne tokiems gabiems bendramoksliams - darė už juos brėžinius, rašė kontrolinius darbus. Girkalnyje kalbama, kad vaišės picerijoje, iš kurios išėjęs Linas P. buvo nužudytas - taip pat buvo atlygis už panašią paslaugą.

Picerijoje vakarota septyniese. Prieš vidurnaktį penkiese patraukė į bendrabutį Vydūno alėjoje pėsčiomis. Linas P. su draugu V.D. - Soboro link, kur jų automobilyje laukė draugo brolis. Atrodė, kad taip bus saugiau.

V.D. pasakojo, kad priešpriešiais ateinantys iš pažiūros vyresni jaunuoliai ėmė replikuoti: "Ko čia spoksai?! Ar skolingas?!" Linas P. atsakęs: "Ne!" Draugas nutylėjo. Jau prasilenkus, aniedu netikėtai puolė iš už nugaros. Vieno rankoje buvo peilis. V.D. pavyko pabėgti, o Linas P., kaip manoma, buvo nutvertas už striukės.

"Tiek jaunimo, kiek susirinko į Lino P. laidotuves, Girkalnis dar nebuvo matęs", - pasakojo LŽ miestelio seniūnė Justina Šaulienė. Laidojant nužudytąjį, įtariamieji jau buvo sulaikyti. Maksimali bausmė, kurią Lietuvoje galima skirti nepilnamečiui - 10 metų nelaisvės. O.V. gresia laisvės atėmimas nuo 8 iki 20 metų, arba iki gyvos galvos. Linas P. 20 metų būtų sukakę birželį.