Medinio namo viduje užsibarikadavusi girta Audronė V. bandė ir pati nusižudyti. Ją išgelbėjo duris išlaužęs ir lauk ištempęs Lygumų seniūnas Gediminas Poliakas.

Į areštinę uždarytą padegėja pareigūnams sakė, kad motiną be pastogės paliko supykusi dėl Šiauliuose parduodamo buto - sužinojo, jog negaus pinigų. Tačiau Bitaičių ir Lygumų gyventojai įsitikinę, kad Audronei V. pyktį sukėlė ją neseniai palikusi ir pas vyriškį gyventi persikėlusi jos sugyventinė.

Stebino aplinkinius gyventojus

Dukart dėl vagysčių kalėjusi Audronė V, pasak aplinkinių gyventojų, neslėpė jausmų išgerti mėgstančiai Laimai. Moterys susikabinusios vaikščiodavo po kaimą, girtavo baruose, apie savo jausmus pernai pasakojo žurnalistams.

Nuolatinės gyvenamosios vietos neturinčios įsimylėjėlės, pasak seniūno G.Poliako, aplinkiniams gyventojams kėlė šypseną: „Žinot, kaimo žmonės prie tokių santykių neįpratę".

G.Poliakas sakė, kad netradicinės seksualinės pakraipos dukters su sugyventine į namus nenorėdavo įsileisti ir Audronės V. motina. Valkataujančią vienturtę dukterį senolė prisiglausdavo tik tada, kai ji ateidavo viena.

Ne kartą skriaudė motiną

Du kartus dėl vagysčių teistai ir teisę į tris vaikus praradusiai Audronei V. Pakruojo savivaldybė buvo skyrusi butą Lygumų miestelyje, bet jis pasirodė per prastas. Senolės jos vienturtės dukters sprendimas nepradžiugino, nes niekur nedirbusi moteris nešė iš namų vertingesnius daiktus.

Ne kartą dukters mušta moteris prieš Naujuosius neberado ir penkiolikos augintų kalakutų - šie taip pat buvo pragerti. Kelias dienas gėrusi Audronė V. užvakar po pietų ant motinos įpyko sužinojusi, jog ruošiamasi parduoti butą Šiauliuose. Šiame būste gyvenanti nukentėjusiosios anūkė nutarė keltis į Bitaičius ir padėti močiutei.

Išgirdusi, kad motina neketina jai atiduoti pinigų už parduotą butą, girta moteris padegė medinį gyvenamąjį namą. Ugnį užgesinusi senolė išbėgo pas kaimynus prašyti pagalbos. Baimindamiesi padegėjos keršto žmonės padėti atsisakė, todėl sodybos šeimininkė išskubėjo į Lygumų seniūniją.

Padegėją sutramdė seniūnas

Moteriai atvykus į sodybą kartu su seniūnu G.Poliaku, namas jau degė. Girta Audronė V. buvo užsibarikadavusi viduje ir grasino užmušti, jei kas bandys brautis į degantį namą. Nuo dūmų padegėjai ėmus dusti, seniūnas išlaužė laukujės duris ir ištempė lauk girtą padegėją.

Netramdydama pykčio Audronė V. bandė priešintis - metė į motiną peilį, puolė ir seniūną. Lauke G.Poliako sutramdytą padegėją galutinai nuramino atvykę policijos pareigūnai.