Vaikinai čia atvažiavo vienam iš jų priklausančiu automobiliu "Mazda MX3". Pasaloje laukę pareigūnai pamatė, kaip "Mazda MX3" sustojo prie šalikelėje pastatyto "Ford Mondeo". Pastarajame automobilyje žmonių nebuvo. Atvykėliai atsirakino "Ford Mondeo", tačiau pernešti ten buvusio krovinio į savo mašiną nebespėjo. Prie jų prišoko ginkluoti kriminalistai. Vienas įtariamųjų ketino sprukti, tačiau jį sustabdė vieno iš pareigūnų paleisti į orą du įspėjamieji šūviai.

Policininkai įtartino krovinio patys tikrinti nesiryžo. Buvo baiminamasi, kad mašinoje esama sprogmenų, tad į pagalbą buvo pakviesti antiteroristinių operacijų rinktinės "Aras" išminuotojai.

Patikrinę automobilį, "Aro" pareigūnai aptiko automatą, rankinę granatą, savadarbį garso slopintuvą, dėtuvę automatiniam ginklui ir nemažą kiekį šovinių. Be to, "Ford Mondeo" rasta ir narkotikų. Ekspertai tiria, kokių narkotikų rasta (tai - kristalinė medžiaga). Pasak pareigūnų, kvaišalų kiekis tikrai didelis. Kitame pakete buvusios tabletės, kaip įtariama, yra amfetaminas. "Tablečių pakete yra ne mažiau kaip šimtas", - LŽ sakė Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos viršininkas Aleksandras Alijevas.

Abu įtariamieji gyvena netoli nuo sulaikymo vietos. Pasak A.Alijevo, neatmetama galimybė, kad pavyks nustatyti, kas dar priklausė gaujai. Kol kas neaišku, kam įtariamieji turėjo nugabenti narkotikus ir ginklus. Manoma, kad jie patys buvo tik kurjeriai. A.C. (gim. 1985 m.) policijai nebuvo žinomas. O jo bendrininkas P.K. (gim. 1984 m.) kriminalistams gerai pažįstamas. Jis teistas už vagystes ir turto prievartavimą, kai dar buvo nepilnametis.

Tikrinama, kas yra "Ford Mondeo" savininkas. Automobilis buvo su angliškais valstybiniais numeriais.

Vakar teismas abu įtariamuosius leido suimti. P.K. suimtas mėnesiui, o A.C. - 20 dienų.