Lemtingą vakarą Suvalkijoje tvyrojo tirštas rūkas ir spaudė šaltukas. Tačiau manoma, kad ne orų sąlygos lėmė vieną skaudžiausių šiemet avarijų Lietuvoje. Tragedija įvyko apie 23 val. Virbalio miestelio pakraštyje, netoli kapinių, plačiame ir lygiame kelyje, vedančiame Kybartų link.

Avarijos aukomis tapo iš krikštynų grįžtanti Virbalio seniūnijos 33 metų socialinė darbuotoja Aušra M., jos bendraamžis vyras Algirdas, jų 12 ir 3 metų dukros. Taip pat žuvo kartu su šia šeima važiavę 26 metų visureigio "Jeep Grand Cherokee" savininkas D.S., jo 4 metų dukra bei devyniolikmetė mergina.

Važiuodami visureigiu, vairuojamu 21 metų Alvydo Šmulkčio, jie netrukus būtų sukę į namų link vedančią gatvę. Tačiau į greitį sulėtinusį visureigį trenkėsi 1985 metais gimusio Kauno rajono Babtų miestelio gyventojo Rimo Muraškovo vairuojamas lengvasis automobilis "Renault Clio". Nuo smūgio visureigis išvažiavo į priešpriešinio eismo juostą ir susidūrė su Rusijos piliečio vairuojamu vilkiku "Renault Magnum".

Sunkiai sužalotą visureigio vairuotoją bei žuvusiųjų kūnus iš sumaitoto automobilio teko traukti ugniagesiams gelbėtojams. Jie nupjovė statramsčius ir bagažinės dangtį. Į nelaimės vietą atskubėję medikai septyniems virbaliečiams jau niekuo negalėjo padėti, o visureigio vairuotoją išvežė į Vilkaviškio rajono ligoninės reanimacijos skyrių. Vyro būklė sunki. Rusijos įmonei priklausančio vilkiko "Renault Magnum" vairuotojas nenukentėjo. Apgadintas tik pats krovininis automobilis.

Įtariamam avarijos kaltininkui R.Muraškovui ir kartu su juo važiavusiam bendraamžiui V.T. rimtesnės medikų pagalbos neprireikė. Vilkaviškio ligoninėje jiems buvo nustatyti nedideli veido sužalojimai. "Renault Clio" vairavusio R.Muraškovo organizme aptikta 2,03 promilės, o kartu važiavusio keleivio - 1,81 promilės alkoholio. Jie abu yra statybininkai ir Kybartuose remontuoja globos namus. R.Muraškovas iškart po medikų apžiūros ir apklausos Vilkaviškio policijos komisariate buvo uždarytas į areštinę dviem paroms.