Užsieniečio pasas buvo tvarkingas, tačiau pasieniečiai išsiaiškino, kad jo turėta Šengeno viza buvo gauta pateikus tikrovės neatitinkančią informaciją. Ją gaudamas kazachas buvo nurodęs, kad Lietuva yra galutinis jo kelionės tikslas, mat jis čia esą rengėsi pirkti automobilį. VSAT pareigūnai išsiaiškino, kad Lietuvoje jis užtrukti neplanavo, nes į šalį įvažiavęs traukiniu per Kenos kontrolės punktą tą pačią dieną Vilniaus oro uoste įsigijo lėktuvo bilietą į Vokietiją.

Vilniaus oro uosto pasieniečiai anuliavo kazacho turėtą vizą ir įpareigojo jį išvykti iš Šengeno zonos.

Pastaruoju metu Vilniaus oro uoste nuolat sulaikoma tokių keliautojų iš buvusios Sovietų Sąjungos šalių, kurie apgaulės būdu gauna Šengeno vizas, deklaruodami jog vyksta tik į Lietuvą, o vėliau bando iš čia išskristi į kitas valstybes.

Tokie keliautojai iš anksto planuoja Lietuvoje neužsibūti, tačiau vengia kreiptis į kitų šalių ambasadas žinodami, kad ten bus tikrinami jų kelionės tikslas ir priežastis.

Pasak Vilniaus oro uoste dirbančių VSAT pareigūnų, pasitaiko atvejų, kuomet užsieniečių vizomis rūpinasi įvairūs tarpininkai ir kelionių agentūros. Jų darbuotojai pildo anketas vizai gauti ir už tai ima papildomą atlygį. Tuomet tadžikams, kirgizams ar turkmėnams už Šengeno vizą tenka pakloti net iki 500 JAV dolerių.