Vėlų vakarą keliolika Marijampolės zonos organizuotų nusikaltimų tyrimo tarnybos (ONTT) bei Kalvarijos policijos komisariato pareigūnų įsiveržė į pirtį, kurioje vyko puota.

Marijampolės pareigūnai buvo gavę informacijos, jog atokioje sodyboje yra du „Raikino" gaujos nariai, kuriems buvo skirti teismo įpareigojimai. Vienas nurodymų - nebendrauti su kai kuriais asmenimis. Teismo įpareigojimų nevykdė 32 metų Vitalijus Janulis, pravarde „Hansas", bei 80-metis Robertas Jakštys, pravarde „Robė".

Šio vakarėlio dalyviai, matyt, nenujautė nemalonumų, todėl pro neužrakintas duris įsiveržę teisėsaugos pareigūnai jiems sukėlė šoką.

Puotautojai liejo pyktį

Pirmame aukšte stovėjo vaišėmis nukrautas stalas, kurio viduryje puikavosi keptas paršelis. Po kelių sekundžių atsitokėjusi kompanija teigė, jog švenčia kovo 21 dieną gimusio R.Burbos 39-ajį gimtadienį.

Name pareigūnai aptiko šešias 17-24 metų merginas, kurių viena buvo iš Baltarusijos, bei septynis „Raikino" grupuotės narius. Pastarieji pareigūnams ėmė piktai priekaištauti: „Ką mes bloga padarėme, kodėl kabinėjatės?"

Apžiūrėję patalpas pareigūnai draudžiamų daiktų nerado. „Hanso" rankinėje buvo aptiktas šešių milimetrų kalibro šratais šaudantis revolveris.

„Tokį ginklą gali turėti bet kuris asmuo. Net kalinys, ką tik užvėręs kalėjimo vartus, gali laisvai ir legaliai už kelis šimtus litų jį įsigyti ginklų ar medžioklės bei žūklės reikmenų parduotuvėje", - teigė „Lietuvos rytui" ONTT pareigūnai.

Į Kalvarijos policijos komisariatą šeštadienį naktį buvo nugabenti tik šeši puotos dalyviai. Merginos bei R.Burba, kuris nešioja vienos kojos protezą, buvo apklausti vietoje - pirtyje.

Iškėlė baudžiamąją bylą

R. Jakštys pareigūnams iš karto prisipažino pažeidęs teismo skirtus įpareigojimus. „Esu kaltas dėl to, kad atvažiavau į sodybą", - tvirtino „Robė", kuriam praėjusių metų gruodį buvo uždrausta bendrauti su „Raikinu".

V.Janulis, kuris neturėjo teisės bendrauti su R.Jakščiu, į pareigūnų klausimus neatsakinėjo. Kalvarijos policijos komisariate šiems dviem asmenims buvo iškelta baudžiamoji byla už teismo paskirtų įpareigojimų nevykdymą. Po apklausų nė vienas puotos dalyvis nebuvo sulaikytas.