Dalį pavogtų pinigų vyriškiai beskubėdami išbarstė.

Pasprukę plėšikai sustojo viename iš gatvės kiemų, čia automobilį padegė, o patys pabėgo su ten jau stovėjusiu automobiliu „Peugeot“.

Plėšikai pro stiklą automobiliu į banką įlėkė kaip tik tuo metu, kai darbuotojai ruošė pinigus darbo dienos pradžiai, kuriuos ką tik buvo atvežę inkasatoriai. Pačių inkasatorių banke jau nebebuvo.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl atvirosios vagystės.

Pasak Ūkio banko Kauno filialo valdytojo pavaduotojos Dalios Arlauskienės, tai pirmas atvejis, kai buvo apiplėštas Ūkio banko skyrius.

D. Arlauskienės teigimu, apiplėšimo metu skyriuje darbo pradžiai ruošėsi dvi darbuotojos.

„Merginos buvo šokiruotos – į vitriną įlėkė automobilis. Iš jo iššokę kaukėti vyriškiai griebė vienai darbuotojai už kaklo ir ėmė reikalauti pinigų. Darbuotojų teigimu, sprendžiant iš balso plėšikai buvo jauni, apie 18 metų vaikinai“, - sakė D. Arlauskienė.

D. Arlauskienė patvirtino, kad plėšikų grobis nebuvo didelis – įvairia valiuta pavogta apie 10 tūkst. Lt.

„Bankų skyriuose niekada nebūna daug grynųjų pinigų“, - sakė Ūkio banko atstovė.

Policija prašo pagalbos

Anot policjos, peržiūrėjus vaizdo įrašus matyti, kad nemažai kauniečių matė, kai buvo rengiamasi nusikaltimui ir vėliau buvo įvykdytas. Įvykį tiriantys Kauno policijos pareigūnai prašo kuo skubiau atsiliepti tuos asmenis, kurie ryte, apie 8 val., matė, kaip nusikaltėliai rengėsi nusikaltimui ir vėliau jį įvykdė (kaukėtas vyras prie šaligatvio bortelio dėjo rąstus automobiliui užvažiuoti ir vėliau atbuli įvažiavo į banką).

Prašoma skambinti tel. 303 408, mob. tel. 8612 53993 arba 02 (visą parą). Anonimiškumas garantuojamas.