Vakar Kauno m. vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos Nusikaltimų nuosavybei tyrimų skyriaus pareigūnai Kauno turgavietėje prie geležinkelio stoties sulaikė Valdemarą Aleksandravičių (gim. 1954), pas kurį asmens apžiūros metu buvo rasta 250 vnt. (25 pakuotės) TELE 2 papildymo kortelių.

Šios kortelės buvo pavogtos praėjusiųjų metų lapkričio 29 dieną. Tądien per 10 minučių (nuo 10.10 iki 10.20 val.) iš Jovarų gatvės buvo pavogtas Lenkijos firmai “BRF LEASING” priklausantis 1999 metų laidos krovininis automobilis “IVECO DAILY”, kuriame buvo pakrauta 250 000 TELE 2 papildymo kortelių. Automobilis ir krovinys buvo drausti, iki šiol nerasti.

V.Aleksandravičius teigia, kad korteles įsigijo iš nepažįstamo asmens “Urmo” bazėje, turėdamas tikslą jas parduoti ir užsidirbti. 6 kartus teistas kaunietis sulaikytas 48 valandoms.

Pareigūnų teigimu, tai pirmas po vagystės užfiksuotas atvejis, kai rastos vogtos kortelės. Manoma, kad šias dabar jau niekam tinkamas korteles nusikaltėliai gali pradėti realizuoti visoje šalyje.

Turima informacijos, kad kortelės gali būti platinamos autobusų ir geležinkelio stotyse atvykstantiems ar išvykstantiems asmenims, turgavietėse, kitose masinio susibūrimo vietose kitų miestų gyventojams. Viena pakuotė, kurioje yra 10 kortelių, gali būti bandoma parduoti už 30-40 litų.

Pareigūnai įspėja gyventojus nesusigundyti pigiomis kortelėmis, pasitikrinti jas vietoje, kadangi užblokuotomis kortelėmis savo sąskaitos pasipildyti nepavyks.

Asmenis, įsigijusius galimai vogtų kortelių arba pastebėjusius korteles platinančius asmenis prašome paskambinti į Kauno policiją telefonais 303 402 arba tiesiog 02.