Merginai buvo atimtas titulas, kurį ji laimėjo praeitų metų spalį vykusiame Ispanoamerikietės grožio karalienės konkurse, tačiau L.Zunigai iki šiol priklauso grožio karalienės titulas šiaurinėje Sinalojos valstijoje, kuri garsėja kaip Meksikos narkotikų prekeivių kartelių centras.

Prokurorai penktadienį nurodė, kad L.Zuniga turėtų būti paleista, o vietos žiniasklaida pranešė, kad ji tą pačią dieną išvyko iš arešto vietos.

Generalinės prokuratūros pranešime sakoma, kad "nerasta jokios informacijos apie (L.Zunigos) ryšius su kokia nors nusikalstama veikla."

Bolivijoje įsikūrusi firma "Gloria Promociones", kuri organizuoja Ispanoamerikos grožio karalienės konkursus, gruodį paskelbtame pranešime nurodė, kad L.Zuniga prarado karūną, nes "neišpildė visų su jos titulu susijusių sąlygų".

Kompanija pranešė, kad karalienės titulas atiteks antrąją vietą užėmusiai Vivianai Noronhai (Vivjanai Noronjai) iš Brazilijos.

"Gloria Promociones" penktadienį neatsiliepė į telefono skambučius.

L.Zuniga taip pat užėmė trečiąją vietą "Miss Mexico" konkurse, kurios nugalėtoja įgyja teisę siekti "Miss Universe" titulo. Tikimasi, kad ji šiemet atstovaus Meksiką grožio konkurse "Miss International".

Pasak prokurorų, teisėjas sutiko pratęsti namų areštą kitiems septyniems asmenims, kurie buvo sulaikyti kartu su L.Zuniga.