Apie Klaipėdos rajone esančiame miške gulinčias šaudmenų dėžes penktadienį policijai pranešė nuolatinės gyvenamosios vietos neturintis Ramūnas G.

Kaip sakė šaudmenų pagrobimo bylą tiriančios Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Vitalijus Gulenkovas, šeštadienio rytą šalia Kairių poligono miško laukymėje pareigūnai surado eglių šakomis uždangstytas penkias dėžes su šaudmenimis.

Pasak V.Gulenkovo, šaudmenys rasti maždaug už kilometro nuo vagystės vietos.

4 dėžės buvo neatidarytos, aplink vieną atidarytą dėžę buvo išbarstyti šoviniai. Sekmadienį, darsyk apžiūrėję laukymę, pareigūnai žolėje aptiko keturis 7,62 milimetrų kalibro šovinius ir vieną sprogstamąjį paketą "SIP-7".

Rastuosius šovinius suskaičiavo Karo policijos pareigūnai. Jų teigimu, iš viso savaitgalį buvo rasti 9 tūkst. 586 vienetai 7,62 kalibro "AK" šovinių, 286 to paties kalibro trasuojantys šoviniai ir 37 sprogstamieji paketai "SIP-7".

Pirmadienį, pasitelkus metalo detektorius, šovinių paieškos miške pratęstos.

"Kol kas neaišku, ar šoviniai buvo numesti iškart po vagystės, ar jie į mišką atvežti vėliau. Po vagystės pareigūnai apylinkes aplink sandėlius šukavo 200-300 metrų spinduliu, toliau nežiūrėjo", - sakė jis.

"Radimo faktas dar nėra bylos pabaiga, įtariamųjų byloje kol kas nėra", - sakė prokuroras.

Atsiradus naujiems pokyčiams baudžiamojoje byloje, Lietuvos kariuomenės vadas generolas majoras Jonas Kronkaitis pirmadienį sakė, kad kol kas negali priimti galutinio sprendimo dėl drausminių nuobaudų kariškiams.

Kaip pranešė Krašto apsaugos ministerijos atstovė spaudai, kariuomenės vadas nurodė KJP vadui jūrų kapitonui Kęstučiui Macijauskui pateikti štabo sudarytos komisijos tarnybinio tyrimo medžiagą su išvadomis ir nustatytais kaltininkais, dėl kurių tiesioginės ar netiesioginės kaltės ar aplaidumo arsenalo sandėlyje buvo įvykdyta vagystė.

Be to, nurodyta pateikti išsamią informaciją apie KJP Logistikos tarnybos ir Apsaugos ir gynybos dalinio karių ir darbuotojų giminystės ar svainystės ryšius.

Vagystė iš Kairių poligone įsikūrusio Karinių jūrų pajėgų lengvosios ginkluotės sandėlio buvo pastebėta sausio 21 dieną. Dingo maždaug 15 tūkst. šovinių Kalašnikovo automatams, 1 tūkst. 200 smulkesnių šovinių, 54 sprogstamieji paketai ir 15 signalinių raketų. Nuostoliai siekia 10 tūkst. litų.

Nustatyta, kad į laivyno ginklų sandėlio teritoriją nusikaltėliai pateko iškirpę skyles metalinėje tvoroje, o į sandėlį įsibrovė numušę spynas. Po vagystės sandėlio teritorijos sargyba buvo sustiprinta.

Po vagystės šalies policijos vadovas Vytautas Grigaravičius baiminosi, kad pagrobtais šaudmenimis gali naudotis Lietuvos nusikaltėliai arba jie gali būti parduoti į užsienį.