Avarija, kurią, kaip įtariama, sukėlė Dalia Bobelis, įvyko sausio 18 dieną. Aikštelėje prie Santariškių ligoninės stovėjusio greitosios pagalbos mikroautobuso "Hyundai H10" vairuotojas Robertas Sližys policijai pranešė, kad automobilis "Hyundai Sonata" apibraižė jo mašinos šoną ir iš įvykio vietos nuvažiavo.

Vairuotojas įsidėmėjo nuvažiuojančio lengvojo automobilio numerius, pagal kuriuos pareigūnai išsiaiškino, kad "Huyndai Sonata" priklauso 70-tei D.Bobelis.

Kadangi paaiškinime kelių policijai parlamentaro žmona kategoriškai neigė įvažiavusi į greitosios pagalbos automobilį ir pabėgusi iš įvykio vietos, avarijos aplinkybes tiriantiems pareigūnams teko paimti abiejų automobilių dažų mėginius ir nusiųsti juos cheminių medžiagų ekspertams.

Tačiau dažų mėginius gavę Lietuvos kriminalinės policijos biuro Kriminalistinių tyrimų centro pareigūnai tyrimo atlikti nespėjo - sugedo infraraudonųjų spindulių spektrometras.

Vasario 20-ąją įvykio aplinkybes tiriančiai Vilniaus miesto vyriausiojo policijos komisariato Eismo priežiūros tarnybai kriminalistai išsiuntė paaiškinimą, kad dėl sugedusios technikos D.Bobelis automobilio dažų ekspertizė atidedama neribotam laikui.

Kaip pirmadienį sakė Kriminalistinių tyrimų centro pareigūnai, iki kovo pabaigos spektrometras turėtų būti sutaisytas.

Avariją sukėlusiam ir iš įvykio vietos nuvažiavusiam automobilio vairuotojui paprastai skiriama bauda nuo 3 iki 4 tūkst. litų arba keleriems metams atimama teisė vairuoti automobilį.