Tuo tarpu Klaipėdos morge dar liko kartu su nepilnamete iš gyvenimo pasitraukusio kito Dovilų gyventojo - 34 metų Eriko Jasevičiaus - lavonas. Šiandien pasiimti kūno iš Alytaus turėtų atvažiuoti vyro tėvai. Manoma, kad E.Jasevičius bus laidojamas Alytuje.

Negyvi doviliškiai penktadienį buvo rasti E.Jasevičiaus automobilyje „Volkswagen Jetta". Jie nusinuodijo mašinos išmetamosiomis dujomis. Abu savižudžiai buvo kaimynai - gyveno tame pačiame aštuonių butų name.

Taip netikėtai pasitvirtino šiame miestelyje sklandžiusios kalbos apie vedusio, mažametį vaiką auginusio vyriškio ir daugiau nei du kartus už jį jaunesnės moksleivės meilės romaną.

Nusinuodijo mašinos dujomis

Savižudžius rado į Šernų mišką iškylauti susiruošęs Klaipėdos rajono gyventojas. Apie 13 valandą netoli Balčių kaimo miško, laukymėje šalia Minijos upės, vyriškis pamatė mašiną paleistu varikliu.

Atvažiavę kriminalistai pro tamsintus langus vairuotojo vietoje įžiūrėjo sėdinčio, atsilošusiu vyriškio lavoną. Į automobilio išmetamųjų dujų vamzdį buvo įdėta guminė žarna, kuri pro pravertą keleivio durų langelį buvo įkišta į saloną.

Lipnia juosta ir skudurais apvyniota žarna buvo sandariai prijungta prie mašinos duslintuvo. Skudurais buvo užkimšta ir praverto langelio anga. Automobilio durelės buvo uždarytos iš vidaus. Atidžiau apžiūrėjęs durelių užraktus, kriminalistas pastebėjo, kad vyriškiui ant kelių guli dar vienas kūnas.

Automobilį pavyko atidaryti tik kirviu išdaužus galinių durelių mažesnį langelį. Keleivio vietoje sėdinti mergina buvo negyva. Keistai susirangiusi nepilnametė gulėjo vyriškiui ant kelių, galva nusvirusi žemyn. Netrukus buvo nustatyta, kad šiame automobilyje rasti jos savininko E.Jasevičiaus ir nuo trečiadienio iš namų dingusios Živilės lavonai.

Kūno padėtis sukėlė abejonių

Ant kūnų ekspertai neaptiko jokių smurto žymių. Mašinoje nebuvo grumtynių požymių. Netoli automobilio mėtėsi tušti šampano ir degtinės buteliai. Savižudžiai nepaliko priešmirtinio raštelio. Ant automobilio prietaisų skydelio buvo Živilės nuotrauka, o ant galinės sėdynės - nenaudota patalynė ir dėžė su įrankiais.

Tačiau prokuratūros pareigūnams įtarimą sukėlė nenatūrali merginos kūno padėtis. Į vairuotojo pusės dureles atremta jos galva buvo nusvirusi prie vyriškio kojų. Neatmetama versija, kad nusižudyti susiruošęs doviliškis galėjo nugirdyti merginą ir mašinoje ją laikyti prieš jos valią. Tai turėtų paaiškėti iš ekspertų gavus išsamią lavonų apžiūros ir kraujo tyrimų išvadą.