Galutiniai avaringumo ir skirtų nuobaudų skaičiavimai turėtų būti baigti iki sausio vidurio.

„Be abejo, kad padeda dirbti (tokios griežtos priemonės – DELFI), tačiau nereikėtų akcentuoti tik jų, nes rezultatų duoda ir mūsų veiklos organizavimas, socialinės reklamos, švietėjiškos akcijos. Visuma ir lėmė, kad pernai atrodėme neblogai", – tvirtino G. Aliksandravičius.

2008 m. per vienuolika mėnesių Lietuvoje įvyko 4512 eismo įvykiai, kuriuose žuvo 460 žmonių. Tuo tarpu 2007 m. per visus metus įvyko 5900 avarijos, kuriose užgeso 668 gyvybės.

DELFI primena, kad nuo 2008 m. Lietuvoje įsigaliojo Administracinių teisės pažeidimų kodekso (ATPK) pataisos, kuriose numatytos ir anksčiau neegzistavusios nuobaudos už Kelių eismo taisyklių (KET) pažeidimus: administracinis areštas ir automobilio atėmimas.

Administracinis areštas gali būti skiriamas tiems, kurie viršijo greitį ar vairavo išgėrę, tačiau nesumokėjo skirtos baudos arba nebe pirmą kartą sėdo neblaivūs prie vairo.

Taip pat pakartotinai vairavus neblaiviam ar apsvaigus nuo kitų psichiką veikiančių medžiagų 3-4 metams atimama teisė vairuoti su automobilio konfiskavimu, o neturintiems teisės vairuoti – 20-30 parų administracinį areštą su transporto priemonės atėmimu.

Seimas dėl šių pataisų ginčijosi kelis mėnesius.

Kelerius metus iš eilės Lietuva pagal žuvusiųjų keliuose skaičių yra „juodžiausia" dėmė Europos Sąjungos žemėlapiuose. Susisiekimo ministerija 2007 m. buvo suskaičiavusi, kad per metus eismo įvykių nuostoliai šalies ūkiui sudaro 1,5 mlrd. Lt.