Kaip praneša Vilniaus policija, 11 metų berniukui diagnozuotas dešinio žasto ir dilbio nudegimas. Kaip medikams paaiškino tėvų atvežtas vaikas, rankoje jam sprogo petarda. Suteikus medicininę pagalbą, jis išleistas namo.

Tą pačią dieną į Antakalnio vaikų ligoninę buvo pristatytas 16-metis, kuris dėl veido ir akių nudegimo, dalinės dešinės rankos antrojo piršto amputacijos, dešinės plaštakos 1, 2, 3-io pirštų žaizdų, suteikus medicininę pagalbą, nukreiptas į Santariškių vaikų ligoninę. Paauglys dieną susižeidė prie namų sprogdindamas petardą, kurią nusipirko iš nepažįstamo asmens.

Du žmonės nuo petardų nukentėjo Naujųjų metų naktį. Apie 22 val. 45 min. į Žalgirio ligoninę dėl apatinio žandikaulio lūžio ir apatinės lūpos žaizdos kreipėsi 48 metų vyriškis, kuris paaiškino, kad jį sužalojo prie namų sprogusi petarda. Vyras paguldytas į Žalgirio ligoninės chirurginį skyrių.

Dar vienas tą patį vakarą atsipirko durtine žando žaizda. Maždaug 5 min. po vidurnakčio jį sužalojo Mindaugo gatvėje sprogusi petarda. Greitoji pagalba 54 metų vyriškį pristatė į ligoninę, tačiau po medikų apžiūros jis buvo paleistas gydytis į namus.

Pirmąją naujų metų dieną, apie 15 val. 17 min. į medikus kreipėsi 78 metų senolis, kuriam medikai nustatė kairio žasto ir kairio šono nudegimus. Vyriškis paaiškino, kad Naujųjų metų naktį, apie 5 min. po vidurnakčio, Žaliųjų ežerų gatvėje rankoje jam sprogo petarda. Suteikus medicininę pagalbą, jis išleistas namo.

Apie 1 val. Užupio gatvėje petardos sužalotas 42 metų vyriškis. Greitoji pagalba dėl kairės plaštakos žaizdos jį pristatė į ligoninę. Suteikus medicinos pagalbą, jis išleistas namo.