Išorinę NATO sieną saugojęs užkardos vyresnysis pasienietis R. Kamarauskas nemalonumų sulaukė po vasario 25-ąją įvykusio incidento, kai Varėnos rajone, kelyje Vydeniai-Dubičiai–Rakai nepasirinko saugaus greičio ir kelio posūkyje užvažiavęs ant dešinio kelio krašto nesuvaldė automobilio „Mitsubishi Pajero“ bei nuvažiavęs nuo kelio apvirto.

Tarnybos metu vairuotojui buvo nustatytas vidutinis girtumo laipsnis. Kartu su juo važiavo du pasieniečiai, tačiau jie nenukentėjo.

Ikiteisminio tyrimo metu R. Kamarauskas prisipažino, kad darbo metu nuvažiavo į parduotuvę ir nusipirko degtinės butelį. Jį išgėręs miškelyje sėdo prie vairo, tačiau greičiausiai dėl girtumo nesuvaldė transporto priemonės.

Varėnos rajono apylinkės teismas šiuo metu apsaugininku dirbantį varėniškį buvo pripažinęs kaltu dėl sukelto eismo įvyko, tačiau baudžiamąją bylą nutraukė, nes su kaltinamuoju VSAT susitaikė bei susitarė dėl žalos atlyginimo. Tačiau teismas R. Kamarauskui taikė poveikio priemonę - uždraudė vienerius metus sėstis prie vairo.

VSAT pasienietį atleido iš tarnybos, todėl R. Kamarauskas įsitikinęs, kad jis buvo nubaustas du kartus – netekęs darbo bei praradęs galimybę vairuoti automobilį. Skųsdamas Varėnos rajono apylinkės teismo nuosprendį buvęs pareigūnas tikino, kad transporto priemonė jam būtina – esą jis dirba Vilniuje, todėl neturėdamas kuo nuvažiuoti į darbą negalės išlaikyti šeimos.

Tačiau Vilniaus apygardos teismo Baudžiamųjų bylų skyriaus teisėjų kolegija pirmadienį nusprendė, kad R. Kamarausko skundas nepagrįstas ir jį atmetė.