Kartą juos užkalbino netoliese gulėję keturi lietuviai. Kaip nustebo ispanai, kai du iš jų netgi mokėjo kalbėti ispaniškai, mat toje šalyje buvo dirbę. Aišku, jie būtų dar labiau nustebę, kai būtų sužinoję, kad vienas iš naujųjų pažįstamų, tarp kurių buvo ir moteris, yra teistas už vagystę, plėšimą ir sukčiavimą. Tačiau tuomet to dar nežinojo, tad prisijungė prie lietuvių ir jau drauge maloniai leido laiką, šnekučiavosi, net nusifotografavo kartu.

Idilė tęsėsi tol, kol ispanai nepanoro išsimaudyti. Kauniečiai ispanų daiktus nušvilpė šiems dar tik brendant į vandenį. Kai pietiečiai paknopstom atbėgo prie daiktų, paaiškėjo, kad telikę dėstytojo draugo daiktai, tarp kurių – fotoaparatas.

Vagys tiesiog pamiršo, kad pirmiausia reikėtų vogti fotoaparatą su jų pačių skaitmeniniais atvaizdais. Tai pareigūnams padėjo labai greitai atskleisti nusikaltimą, o jo vykdytojus pavadinti bukiausiais metų nusikaltėliais.

Peršoko dviejų metrų aukščio sieną

Metų akrobatu būtų galima paskelbti kaunietį plėšiką, vieną vasaros dieną apvogusį Vilijampolės pašto skyrių. Pašto darbuotojos visą dieną stebėjo keistą žmogų šalia pašto – ant kaktos jis ryšėjo skarelę, akis dengė juodi akiniai, veidas baltai išteptas, mūvėjo medicinines pirštines. Moterys jį iš karto praminė cirkininku.

Jis kelis kartus užėjo į paštą vis kažko nusipirkti – tai voko, tai pašto ženklo. Užėjo jis į vidų ir likus kelioms minutėms iki darbo pabaigos. Buvo tik dvi operatorės. Vyras vėl paprašė voko, o kai viena darbuotoja stojosi jo paduoti, suriko „Nejudėt! Nerėkt!“ ir pagrasino ginklu.

Paskui plėšikas it koks nindzė liuoktelėjo per beveik dviejų metrų stiklinę pertvarą ir atsidūrė šalia moterų. Išnaršė stalčius, susigrūdo į kišenes apie tūkstantį rastų litų ir vėl kaip akrobatas stryktelėjo per stiklą atgal į salę. Tik tada moterys nuspaudė pagalbos mygtuką, deja, saugos firma nebuvo tokia mikli kaip plėšikas.

Kaip pavogti bankomatą

Bene labiausiai vagis masinantys daiktai dabar yra bankomatai. Kaip nevilios, jeigu gi visi žino: kur bankomatas, ten ir dideli pinigai. Tačiau bankomatas – ne koks portfelis, jo taip lengvai nepakelsi ir neišneši, o juolab neatidarysi. Todėl metų nevykėliais galima būtų drąsiai pavadinti ne vieną bandžiusįjį pavogti bankomatą.

Visai neseniai Naujojoje Vilnioje paryčiais suveikė „Norfos“ parduotuvės signalizacija. Vaizdo kameros užfiksavo, kaip trys kaukėti vagys atvažiavo krovininiu autobusiuku, išdaužė langą ir prie bankomato mikliai prikabinę trosą išvilko jį į lauką, įkėlė į autobusiuką ir bandė sprukti. Automobiliui staiga pajudėjus, bankomatas iškrito lauk, vagys jį vėl įgrūdo atgal, tačiau pabandžius važiuoti jis ir vėl iškrito. Po trečio bandymo vagys paliko bankomatą ir paspruko.

Kaune vagims ne ką daugiau pasisekė. Jie bandė išvilkti bankomatą iš prekybos centro „Šilas“, tačiau nutrūko trosas, tad teko viską metus bėgti. Dar kiti kauniečiai apskritai apsijuokė atėję plėšti banko. Drąsuoliai plušo vidury dienos. Prie „Snoro“ banko skyriaus (vadinamojo „snoriuko“) prisiartino dviese. Abu vyrai slėpė veidus po respiratoriais, mojavo ginklu, drąsiai puolė prie durų, bet šios buvo tiesiog užrakintos.

Vagys, matyt, nesitikėjo, kad bankas dieną gali būti užrakintas. Viduje buvusioms darbuotojoms buvo daug juoko.

Vaikščiojo su kulka galvoje

Sako, gerdamas gali daug ko nepajusti ir nepastebėti. Įvykis Vilniaus rajone, Giedraitiškių kaime, tai tik įrodo. Į ligoninę buvo atvežtas trisdešimtmetis vyras, kuris dvi dienas vaikščiojo su kulka galvoje.

Pareigūnams pavyko išsiaiškinti, kad vieną sekmadienį šio kaimo gyventojas buvo prekybos centre „Big“ ir ten konfliktavo su apsauga, buvo du kartus sulaikytas. Iš prekybos centro į motinos namus jį parsivežė brolis. Abu gėrė, barėsi. Po dviejų dienų vyras pasijuto blogai, tad ir buvo atvežtas į ligoninę, kur paaiškėjo negalavimo priežastis.

Šis žmogus tikrai gali pretenduoti į metų ištvermingiausiojo titulą. Konkurentą jis turėtų nebent Rusijoje (kaip buvo skelbta žiniasklaidoje, vienas girtas rusas tik tuomet suprato esąs kiaurai perdurtas peiliu, kai šis jam ėmė trukdyti miegoti ant nugaros).

Juodas Šiaulių humoras

Šiaulietis Aurimas Skerstonas buvo rastas nužudytas savo sėbro bute praėjusiųjų metų pabaigoje. Netrukus buvo suimtas buto šeimininkas, įtariamas nužudymu. Jo auka taip pat ne sykį buvo patekusi į policijos akiratį. 2005 m. viename sudegusiame name buvo rastas nužudyto vyro lavonas nupjauta galva. Paaiškėjo, kad vienas iš įtariamųjų nužudymu būtent pats nužudytasis – A. Skerstonas. Pasirodo, jis po miestą polietileno maišelyje nešiojosi nupjautą vyro galvą ir visiems siūlė ją nusipirkti šaltienai. Kai niekas nepirko, galvą teko išmesti.

Tik vėliau buvo nustatyta, kad ne pats A.Skerstonas nužudė vyrą, jis tik bandė išpešti iš to naudos. Keistų pomėgių turėjo ne tik A. Skerstonas. Ukmergės gyventojai turbūt dar nepamiršo duobkasio, kuris taip pat pernai prieš pat Naujuosius Lėno kaimo kapinėse kasė duobę mirusiajam ir aptiko žmogaus kaukolę. Vyras ją pasiėmė ir nešiojosi po kaimą, po to išrovė tris dantis, o kaukolę numetė laiptinėje.

Metų pasakorius

Kaunietis Ričardas Ivanovas, pramintas skerdiku, šiemet buvo nuteistas už jaunos merginos nužudymą. Ji buvo pasiskelbusi ieškanti auklės darbo ir nurodžiusi savo telefono numerį. Viename prekybos centre mėsininku dirbęs R.Ivanovas jai paskambino žadėdamas darbą. Jiems susitikus, „darbdavys“ nusiviliojo merginą prie upės, atėmė mobiliojo ryšio telefoną ir ją pasmaugė, po to nupjovė galvą ir užkasė.

Ikiteisminio tyrimo metu vyras prisipažino nužudęs, parodymus davė įvykio vietoje, kūrė įvairias versijas, kodėl tai padarė. Teisėjams jis ėmė tiesiog sekti pasakas: atseit norėjęs parašyti knygą apie policijos darbą, tačiau trūko informacijos, tad reikėjo pačiam daug ką išbandyti, nustatyti, kaip greitai policija ras nusikaltėlį, dėl to vogė mobiliuosius telefonus, tačiau merginos jis nežudęs, tik prisiėmęs kaltę, nes norėjo pakliūti į kalėjimą, dėl patirties.

Išradingumui ribų nėra

Ne kartą pataisos namų darbuotojai yra nustebinami įvairiausių nuteistųjų artimųjų triukais, bandant perduoti kalinamiesiems neleistinus daiktus. Visai neseniai Alytuje motina nešė mobilųjį savo lytiniuose organuose. Ji buvo sučiupta, nes kiekvienas atvykusysis į pasimatymus tikrinamas rentgenu.

O štai šių metų pradžioje Pravieniškių III namų darbuotojai paryčiais prie išorinės sienos pamatė itin keistą vaizdą – žmogus permetęs meškerę į teritoriją žvejojo. Žinoma, vėliau paaiškėjo, kad ant valo kabojo visai ne sliekas, o paketai su mobiliaisiais telefonais, akumuliatoriais ir SIM kortelėmis.

Šaltinis
„Valstiečių laikraštis“
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją